Riješite se podočnjaka prirodnom metodom

Radiosarajevo.ba
Riješite se podočnjaka prirodnom metodom
Arhiv / Ilustracija
Soda u posljednjih nekoliko godina postala je najbolji saveznik žena u borbi protiv prištića, suhe kože, celulita i podočnjaka.

Recept koji žene hvale je vrlo jednostavan, jeftin i dokazano djelotvoran.

Osim što može pomoći da očistite gotovo cijelu kuću, soda je vrlo učinkovita i za dnevnu njegu lica. Ljubitelji prirodne njege i kozmetike sve više izbjegavaju kupovinu pilinga, pasti za zube i maske, te se okreću sodi bikarboni koja u kombinaciji s vodom daje pastu koja se može koristiti za gotovo sve. 

Jedan od najpopularnijih tretmana protiv podočnjaka upravo uključuje korištenje sode.

Maska protiv tamnih krugova ne može riješiti genetske podočnjake ili 'vrećice' koje su formirane radi zdravstvenih problema (npr.  bolest bubrega).
No, to je vrlo učinkovit za ljude koji pate od nesanice i imaju problema s tamnim krugovima.

Potrebna je šoljica čaja vruće kamilice i kašika sode bikarbone

Priprema:
Čaj treba biti mlak, ali ne i topal, jer to može oštetiti nježnu kožu oko očiju. Umiješajte sodu u čaj, a zatim nanesite smjesu ispod očiju. Na koži treba stajati oko 15 minuta, da se odmoriti i opustiti, a zatim isperite lice i nanesite svoju omiljenu kremu ili prirodno ulje bora, kao i kokosa.

Nakon prvog tretmana ćete primijetiti da je koža ispod očiju svjetlija i ljepša, a ako to  činite redovno, vidjet ćete rezultate koje čak i kupovne maske za oči ne daju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije