Sočan oslić iz rerne: Ukusan poput prženog, ali s manje masnoće

0
Radiosarajevo.ba
Sočan oslić iz rerne: Ukusan poput prženog, ali s manje masnoće
Foto: Prinscreen / Youtube / Oslić

Ako želite uživati u sočnom i ukusnom osliću, a pritom pripremiti zdraviju verziju, onda je oslić iz rerne savršen izbor.

Ovaj recept omogućava da oslić bude jednako ukusan kao kada se prži u dubokom ulju, ali uz puno manje masnoće, što ga čini idealnim za sve koji vode računa o zdravlju.

Sastojci

  • 1 oslić (po mogućnosti isječen na komade jednake debljine)
  • 2 kašike kukuruznog brašna
  • 1 kašika aleve paprike
  • So po ukusu
  • Malo ulja za premazivanje

Priprema

  • Komade oslića isijecite na jednake debljine, posolite i ostavite na stranu.
  • U jednoj posudi pomiješajte kukuruzno brašno i alevu papriku.
  • Svaki komad oslića uvaljajte u smjesu sa svih strana, vodeći računa da se dobro obavije.
  • Nauljite vatrostalnu činiju (ili pleh ako pripremate veću količinu) i redajte uvaljane komade oslića.
  • Preko komada oslića poprskajte malo ulja, a zatim ih okrenite kako bi se ravnomjerno nauljili sa svih strana.
  • Stavite u prethodno zagrijanu rernu na 200 stepeni i pecite oko 20 minuta, dok riba ne postane zlatno smeđa i hrskava spolja, a sočna iznutra.

Prilog:

Amerikanac pokušao ubiti dvojicu muškaraca mislivši da su Palestinci: Ispostavilo se da su Izraelci

Amerikanac pokušao ubiti dvojicu muškaraca mislivši da su Palestinci: Ispostavilo se da su Izraelci

Oslić iz rerne odlično se slaže uz krompir pire, ali i sa salatom od krompira, crnog luka i praziluka, što čini ukusan i uravnotežen obrok.

Isprobajte ovaj zdraviji recept i uživajte u savršenoj kombinaciji ukusa.

To je to, prijatno!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije