Skinuli ste naljepnicu i ostao je ljepljiv trag: Uklonite ga lako!

Radiosarajevo.ba
Skinuli ste naljepnicu i ostao je ljepljiv trag: Uklonite ga lako!
Foto: Pixabay.com / Ilustracija

Uklanjanje lijepka i tragova naljepnica sa čvrste površine predstavlja jedan od najnapornijih zadataka, prije svega jer zahtijeva pažljivo ribanje i čišćenje kako se ne bi oštetili tekstura i materijal, ili eventualno skinula farba i sjaj.

Da bi ste sebi značajno olakšali posao skidanja lijepka i naljepnice sa staklene površine, preporučujemo da isprobate genijalan trik koji se za samo nekoliko dana proširio internetom.

Naime, za čišćenje ljepljivog traga sa bilo koje čvrste površine možete da koristite jednu namirnicu koju sigurno imate u svojoj kući - majonezu.

U Facebook grupi koja okuplja domaćice, Lauren Džefri je podijelila fotografije na kojima je pokazala prozore kuće u koju se tek uselila koji su bili prekriveni ružnim naljepnicama. Naravno, morala je da smisli način kako da ih skine.

Tada se sjetila da je negdje pročitala da uz pomoć majoneze mogu da se uklone tragovi ljepka. Dovoljno je da premažete materijal majonezom, a zatim da ostavite da ostoji oko 30 minuta i na kraju prebrišete krpom.

Kada je riječ o staklenim površinama potrebno je da napravite homogenu smjesu sode bikarbone i jestivog ulja. Pomješajte namirnice u jednakim dijelovima i krpom natopite mjesto. Poslije nekoliko minuta bukvalno ćete jednim potezom skinuti naljepnicu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije