Baterija telefona je prazna: Uz ovaj trik ćete je brzo napuniti

Radiosarajevo.ba
Baterija telefona je prazna: Uz ovaj trik ćete je brzo napuniti
Foto: Pixabay / Ilustracija

Nemate dovoljno vremena, a hitno morate napuniti mobitel i to što je brže moguće. Kako bi skratili muke postavite ga na zrakoplovni rad prilikom punjenja. Time ćete privremeno zaustaviti aplikacije koje inače najviše troše bateriju i puno brže ga napuniti.

Nećete biti dostupni kratko vrijeme, ali uspjet ćete napuniti mobitel dovoljno da možete izaći iz kuće.

Za duže trajanje baterije ugasite aplikacije koje se koriste lokacijskim uslugama. U kojoj mjeri se troši baterija na obavijestima, porukama koje se odnose na aplikacije, koje se povremeno pojavljuju na zaključanom zaslonu?

Svaki put kada vaš telefon primi obavijest od mreže, on se pali te ovisno o vašim postavkama, vibrira ili zvoni. Sve to troši bateriju, pogotovo ako primate puno ažuriranja. Ugasite obavijesti u postavkama ili unutar samih aplikacija i isključite sve osim važnih obavijesti, poput poruka i e-mailova.

Tamne pozadine i teme na mobitelu također će trošiti manje baterije od svjetlijih. Ako imate Android uređaj, preuzmite aplikaciju Snapdragon BatteryGuru. Aplikacija automatski prilagođava postavke na vašem telefonu kako bi optimizirao trajanje baterije.

Čak i kada ne upotrebljavate aplikacije, one su uključene u pozadini te troše bateriju. Na androidu ih možete ugasiti tako da odete na aplikacije unutar postavki, zatim upravljanje aplikacijama ili pokretanje. Na popisu odaberite aplikacije koje želite zatvoriti i stisnite prisilno zaustavljanje.

Očita stavka, ali ljudi je često zanemare je i da svjetlost zaslona troši bateriju. Na postavkama smanjite svjetlinu zaslona i produžite trajanje. Isto tako, ako nemate pristup Wi-Fi mreži, isključite je jer nepotrebno troši.

Nikada ne ostavljajte telefon na izravnom suncu i što manje ga izlažite toplini. Ako se baterija previše zagrijava ona će se brže i isprazniti. To s vremenom može smanjiti i općeniti vijek trajanja baterije.

Pored svih trikova, uvijek možete nositi prijenosni punjač kako se ne bi doveli u situaciju da se mobitel ugasi, a nemate mogućnost punjenja, piše Reader's Digest.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije