Sjedite po cijeli dan na poslu: Ova promjena učinit će čudo za vaše tijelo

Radiosarajevo.ba
Sjedite po cijeli dan na poslu: Ova promjena učinit će čudo za vaše tijelo
Foto: Promo / Ilustracija
Korištenje pilates lope najčešće je vezano samo za teretane. Međutim, u posljednje vrijeme beneficije fit lopti i izvan teretane počinju biti sve popularnije. Učinite mnogo za svoje tijelo i klasičnu uredsku stolicu zamijenite pilates loptom.

Naime, pilates lopte imaju pozitivan učinak na cirkulaciju. Sjedenje na lopti automatski tjera vaše tijelo da popravi držanje te tjera mišiće da rade kako ne bi pali s lopte. Upravo to potiče na rad i limfni sustav koji je zadužen za izbacivanje toksina iz tijela.

Radi na balansu

Sjedenje na pilates lopte poboljšava vašu ravnotežu. Tijelo počinje razvijati bolji sistem za balans jer čitavo vrijeme pokušava zadržati tijelo u pravilnom položaju i spriječiti pad. Rezultat je bolja ravnoteža te generalno brže reakcije.

Diže energiju

Sjedenje po cijele dane u klasičnim i statičnim stolicama može i psihički iscrpiti ljude. Mali pokreti do kojih cijelo vrijeme dolazi na pilates lopti dižu energiju bez da uopće primijetite. Na kraju dana osjećat ćete se bolje, a s posla nećete odlazati potpuno iscrpljeni.

Popravlja držanje

Pilates lopta ispravlja vaše držanje sve vrijeme. Kada sjedimo u stolicama, noge i stražnjica utonu u površinu i pod pritiskom su cijelo vrijeme. Lopta daje potporu vašim nogama te korijenu kralježnice. Tijelo se automatski ispravlja kako bi zadržalo ravnotežu. Ovo pozitivno djeluje na zdravlje leđa i kralježnice, a samim time sa smanjuju i glavobolje te tenzija, piše RTL.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije