Sjećate se Dalgona kafe: Kremasti napitak od jagoda, još je veći hit

Radiosarajevo.ba
Sjećate se Dalgona kafe: Kremasti napitak od jagoda, još je veći hit
PrtScr / Savršenstvo od jagoda

Otkako je svijet "zaustavila" pandemije konoravirusa, tučena ili Dalgona kafa postala je veliki viralni hit. Riječ je o napitku koji se priprema od jednake količine instant kafe, šećera i vode te koji se miksa u kremastu smjesu prije nego što se prelije preko kockica leda i mlijeka.

Svi oni koji ne piju kafu ili su smanjili unos tog napitka u organizam, mogu napraviti i beskofeinski napitak po istom principu.

Food blogerica Valentina Mussi, poznatija i po imenu Sweet portfolio, objavila je na svojem Instagram profilu videotutorijal za tučeno mlijeko od jagoda (whipped strawberry milk), koji je u vrlo kratkom roku oduševio mnoge.

Tučeno mlijeko od jagoda ima kremastu teksturu, sladak okus i neodoljivu ružičastu boju. Povrh svega, vrlo se lako priprema ako kod kuće imate mikser i ovih nekoliko sastojaka, piše Dnevnik.hr.

Sastojci za tučeno mlijeko od jagoda za 2 osobe:

1 žlica instant napitka od jagoda (ili kakaa)
4 žlice vrhnja za šlag
400 ml mlijeka
nekoliko kockica leda

Priprema:
1. U velikoj posudi pomiješajte vrhnje za šlag i instant napitak od jagoda. Mikserom ga miješajte dok se ne pretvori u šlag.

2. Razdijelite mlijeko na dvije čaše i napunite ih s nekoliko kockica leda.

3. Žlicom prebacite smjesu od jagoda na vrh mlijeka. Pomiješajte šlag od jagoda s mlijekom prije nego što probate ovaj slasni napitak. Živjeli!

Kako napraviti ovaj napitak, ali i ukrasiti čašu u kojoj ga poslužujete, pogledajte na Instagram profilu @sweetportfolio.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije