Sjajan trik za blistave pločice u kupatilu: Kombinacija ova dva sastojka donosi čaroliju

0
Radiosarajevo.ba
Sjajan trik za blistave pločice u kupatilu: Kombinacija ova dva sastojka donosi čaroliju
Foto: Little Hosue on the Corner / Pločice / Ilustracija

U svijetu održavanja higijene u domu, čiste pločice kupaonice su ključni faktor za mnoge domaćice.

Nedavno je jedna mama postala svjetski poznata nakon što je podijelila svoj "tajni" recept za uklanjanje prljavštine s pločica, koji je postao prava senzacija na popularnoj Facebook grupi "Mums Who Clean".

U svojoj objavi, mama je otkrila da je riješila veliki problem čišćenja pločica u kupaonici koristeći jednostavnu mješavinu sode bikarbone i izbjeljivača. Iako je recept jednostavan, mnoge mame su se oduševile rezultatima i istaknule ga kao genijalno rješenje.

U Neumu jutros 13 stepeni: Meteorolozi objavili prognozu do utorka - bit će i kiše i sunca

U Neumu jutros 13 stepeni: Meteorolozi objavili prognozu do utorka - bit će i kiše i sunca

Objašnjavajući postupak, mama je navela da je samo potrebno miješati sodu bikarbonu s izbjeljivačem dok se ne dobije gusta smjesa, koju je zatim nanosila na prljave pločice koristeći staru četkicu za zube. Rezultat je bio iznenađujuće efikasan, jer je prljavština s pločica nestala lako i brzo.

Unatoč popularnosti ovog recepta, važno je napomenuti da se izbjeljivač ne smije miješati s drugim hemijskim sredstvima zbog zdravstvenih razloga. Ipak, ovaj jednostavan trik za čišćenje kupaonice dobio je hiljade lajkova i komentara, potvrđujući njegovu efikasnost i popularnost među roditeljima, piše Dom i dizajn.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije