Šepurenje: Novi način udvaranja jačeg spola

Radiosarajevo.ba
Šepurenje: Novi način udvaranja jačeg spola

Peacocking ili slobodnom prevodu - šepurenje (eng. peacock - paun) je novi način kojim se muškarci "pokazuju" pred ženama.

Biti uočljiv po svaku cijenu! To je smisao šepurenja. Kao što se plemenite ptice svojim šarenim perjem bore da privuku pažnju ženke, tako i muškarci svojim stajlingom žele da ostave snažan utisak na žene. „Dress to impress“ (u slobodnom prevodu: Obuci se da impresioniraš) je moto kod šepurenja, piše 24sata.hr.

Kod šepurenja nije outfit jedino u čemu se pretjeruje, nego je i ponašanje muškaraca zapravo glumatanje - pretjerano ljubazno i fino: pridržavanje vrata, paljenje upaljača, zaštitničko ponašanje... Tipovi koji se šepure uvijek su savršeni džentlmeni i spremni da pomognu dami u nevolji. Ali čim dotaknu krevet, on počinje da se ponaša kao mačo i pokazuje svoje pravo lice.

Peacocking ekipa se pozicionirala i na internetu. Mogu se pronaći bezbrojni savjeti stilista za savršeno šepurenje, a na nekim forumima muškarci čak i prepričavaju svoja iskustva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije