Savršeno jelo: Ukusna čorba od krompira
Oktobarski kišan dan, mrsko vam je kuhati i ne znate šta ručku!? Ovaj recept je onda idealan za vas. Krompir čorba je nepogrešiv izbor, a vaši ukućani će biti zadovoljni.
Krompir čorba:
Krompira ogulite po želji u zavisnosti za koliko osoba spremate, i izrezite na sitnije kockice. Istresite ga u šerpu na zagrijano ulje te malo propržite.
Počeo protest u Beogradu: Građani skandiraju "Ruke su vam krvave"
Dodajte mrkvu izrezanu na ploske.
Na drugu platu stavite posudu sa vodom koja će ključati. Lagano dodajite krompiru, i tako cijelo vrijeme dodajite vodu koja ključa. Kad izlijete, ponovo naspite da ključa i sve tako.
Krompir neka se kuha poklopljen na najjačoj mogućoj temperaturi, jer je cilj da se malo raskuha te da čorba bude gučća, a bez zaprške. Kuhajte oko 45 min, te na kraju dodajte začine i paradajz sos, piše Coolinarka.
Stavite začine po želji, crvenu papriku, biber, peršun...
Lagan i ukusan ručak! Uživajte!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.