Jelo koje je srušilo Internet: Slavna glumica podijelila recept za pečeni krompir

4
Radiosarajevo.ba
Jelo koje je srušilo Internet: Slavna glumica podijelila recept za pečeni krompir
Foto: Instagram / Preukusno!

Već duži niz godina kuharica Ina Garten poznato je lice na televizijskim postajama specijaliziranima za kulinarski sadržaj.

Budući da je zbog aktualne pandemije koronavirusa snimanje novih epizoda stavljeno na čekanje, ona je na društvenim mrežama nastavila dijeliti svoje omiljene recepte.

No, nije ni slutila da će jedan recept za pečeni krumpir doslovno srušiti njenu službenu internetsku stranicu. No, nije to bio bilo kakav recept.

Riječ je zapravo o obiteljskom receptu slavne engleske glumice Emily Blunt koja ga je s kuharicom podijelila prilikom gostovanja u njezinoj kulinarskoj emisiji još 2018. godine.

Ina je priznala kako ju je navedeni recept toliko oduševio da ga je odlučila uvrstiti u svoju novu kuharicu Modern Comfort Food, a sudeći prema pokazanom interesu nije bila jedina, piše Miss7. A po čemu je ovaj recept tako poseban?

Za ovaj recept potrebna su samo četiri sastojka: krompir, biljno ulje, sol i nasjeckani peršin.

Pećnicu prethodno zagrij na 220 stepeni. Nakon što skuhaš (10 minuta) i procijediš krompire ponovno ih vrati u prazan lonac te ih dobro protresi. Emily ovaj dio pripreme naziva "vježbanje" budući da aktiviraš cijelo tijelo, a razlog zbog kojeg to izvodi jest da lagano razmrvi krumpire. One dijelove koji se nisu razmrvili možeš ručno usitniti pomoć gnječilice.

Glumica poznata po ulogama u filmovima 'Vrag nosi Pradu' i 'Povratak Mary Poppins' priznaje kako je ovaj recept u njenoj obitelji već generacijama, no ona je u njega ipak odlučila dodati jednu novinu. Tako je uvrstila korak u kojem protresene krumpire stavlja na stalak za pečenje i ostavlja ih 15-ak minuta da se posuše na sobnoj temperaturi.

"Tako se iz njih izvuče sva vlaga te je veća vjerojatnost da će kožica postati hrskava" - otkrila je.

Izdvoji limeni pladanj na kojem ćeš ispeći krompire te ga dobro naulji i stavi u pećnicu 5-7 minuta sve dok ulje ne proključa.

Potom krompir pažljivo uz pomoć velike lopatice ubaci u pladanj te promiješaj kako bi se svaki komadić natopio uljem. Pecite pola sata do 45 minuta te krompir povremeno okrećite kako bi bio hrskav s vanjske strane, a iznutra nježan i kremast.

Nakon što ga izvadiš iz pećnice pusti ga da se lagano ohladi, začini s malo soli i nekoliko žličica nasjeckanog peršina.

I to je to!

Prijatno :)

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije