Savršen dodatak novogodišnjoj trpezi: Chicken nuggetsi sa susamom

0
Radiosarajevo.ba
Savršen dodatak novogodišnjoj trpezi: Chicken nuggetsi sa susamom
Foto: Coolinarika / Chicken nuggetsi sa susamom

Velike gužve u redovima za delikatesu u prodavnicama nikako nam nisu strane pred novogodišnje praznike.

Na nama je da sami sebi olakšamo i ubrzamo cijeli proces pripremanja hrane i pića u kojima ćemo uživati za Novu godinu, ukoliko je dočekujemo u svom privatnom aranžmanu.

Osim suhomesnatih proizvoda, sireva, pekarskih proizvoda i salata, neki će se dodatno potruditi i možda spremiti neko brzinsko jednostavno jelo, koje se ne mora servirati toplo.

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

A mi vam danas za prijedlog dajemo hrskave i ukusne - pileće nuggetse sa susamom.

Potrebno vam je:

  • 0.5 kg pilećeg filea
  • 180 g kisele pavlake
  • 2 kašike majoneze
  • 1 kašika senfa
  • pola kašičice mljevene crvene paprike
  • pola kašičice origana
  • 200 g susama
  • 200 g prezle
  • po ukusu sol, mljeveni crni biber
Karfiol iz rerne koji će u sekundi pojesti čak i oni koji ga inače ne vole

Karfiol iz rerne koji će u sekundi pojesti čak i oni koji ga inače ne vole

Uključite rernu na 200 stepeni.

Pileći file isijecite na tanke duge komade, nalik na "prste". Posolite, pobiberite i stavite u zdjelu.

Dodajte pavlaku, majonezu, senf, origano i mljevenu papriku. Promiješajte i ostavite malo da odstoji, da meso upije sve sokove.

Poredajte 'prstiće' u pleh koji je obložen papirom za pečenje. Pecite 45 minuta na 200 stepeni, savjetuju Recepti.com.

Kada je gotovo servirajte, najbolje s limunom, salatom, a možete napraviti i sos tako što ćete pomiješati pavlaku, jogurt, senf, majonezu po svom ukusu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije