Savršen dodatak novogodišnjoj trpezi: Chicken nuggetsi sa susamom
Velike gužve u redovima za delikatesu u prodavnicama nikako nam nisu strane pred novogodišnje praznike.
Na nama je da sami sebi olakšamo i ubrzamo cijeli proces pripremanja hrane i pića u kojima ćemo uživati za Novu godinu, ukoliko je dočekujemo u svom privatnom aranžmanu.
Osim suhomesnatih proizvoda, sireva, pekarskih proizvoda i salata, neki će se dodatno potruditi i možda spremiti neko brzinsko jednostavno jelo, koje se ne mora servirati toplo.
Novo priznanje za Danisa Tanovića
A mi vam danas za prijedlog dajemo hrskave i ukusne - pileće nuggetse sa susamom.
Potrebno vam je:
- 0.5 kg pilećeg filea
- 180 g kisele pavlake
- 2 kašike majoneze
- 1 kašika senfa
- pola kašičice mljevene crvene paprike
- pola kašičice origana
- 200 g susama
- 200 g prezle
- po ukusu sol, mljeveni crni biber
Karfiol iz rerne koji će u sekundi pojesti čak i oni koji ga inače ne vole
Uključite rernu na 200 stepeni.
Pileći file isijecite na tanke duge komade, nalik na "prste". Posolite, pobiberite i stavite u zdjelu.
Dodajte pavlaku, majonezu, senf, origano i mljevenu papriku. Promiješajte i ostavite malo da odstoji, da meso upije sve sokove.
Poredajte 'prstiće' u pleh koji je obložen papirom za pečenje. Pecite 45 minuta na 200 stepeni, savjetuju Recepti.com.
Kada je gotovo servirajte, najbolje s limunom, salatom, a možete napraviti i sos tako što ćete pomiješati pavlaku, jogurt, senf, majonezu po svom ukusu.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.