Savjeti za zalijevanje orhideja: Ključni koraci koje ljubitelji ove biljke moraju znati

0
Radiosarajevo.ba
Savjeti za zalijevanje orhideja: Ključni koraci koje ljubitelji ove biljke moraju znati
Foto: Instagram / Orhideja

Orhideja, simbol elegancije i ljepote u domu, uz nekoliko praktičnih savjeta o pravilnom zalijevanju može postati vaša omiljena biljka. Ne propustite saznati kako održavati ovu prekrasnu biljku i omogućiti joj da procvjeta punim sjajem.

Kada je riječ o održavanju orhideja, zalijevanje je ključno. Nema potrebe za kompliciranom rutinom - slijedite jednostavne korake i uživajte u zdravom rastu i cvatnji vaše orhideje. Zalijevanje je važno, ali nije komplicirano. Pazite da ne pretjerate – tokom toplih mjeseci dovoljno je redovito zalijevanje svakih pet do deset dana. Zimi smanjite zalijevanje na 10-15 dana.

Kako znate kada je vrijeme za zalijevanje? Jednostavno - stavite olovku u zemlju. Ako olovka izađe suha, vrijeme je za zalijevanje. Također, uronite prst u zemlju – ako je suha, orhideja je žedna.

Sjajne vijesti: OKI Fantomi treći put uzastopno osvojili titulu prvaka Europe

Sjajne vijesti: OKI Fantomi treći put uzastopno osvojili titulu prvaka Europe

Prilikom zalijevanja koristite mlaku vodu i potopite zemlju na oko 15 sekundi. Zatim pustite da se ocijedi oko 15 minuta prije nego što lonac vratite na svoje mjesto, prenosi Krstarica.

Imajte na umu da je pravilno zalijevanje ključno za zdravlje vaše orhideje. Budite oprezni i slijedite ove jednostavne savjete kako bi vaša orhideja rasla i cvjetala punim sjajem!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije