Interesantan savjet / Savjeti urednih Nijemaca: Tri pravila za čist dom

01. 09. 2018. u 15:55:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Nijemci su poznati po mnogo tome: odličnim automobilima, besprijekorno pokošenim travnjacima i najpreciznijim dogovorima za sastanke sa prijateljima. Odlike jednog tipičnog Nijemca ili Njemice su i preciznost i urednost tako da ne čudi što oni sa svijetom mogu podijeliti i neke vrlo korisne univerzalne savjete za čišćenje doma.

Veliko spremanje / Zlatna pravila za pospremanje ormara: Spas u četiri gomile

1. Bolje je (i lakše) čistiti ranije nego kasnije kada se sve nagomila

Ovo je jedan savjet koji bismo baš i očekivali od nekog ko dolazi iz ove zemlje gdje poštuju red i dobra organizacija. Najbolje što možete uraditi kako biste sami uštedili živce i vrijeme jeste da se koncentrišete na organizaciju nereda.

Nakon što završite za večerom odmah sve sklanjajte sa trpezarijskog stola i podijelite poslove: neka se neko pobrine za prljavo suđe bilo da se radi o ručnom pranju ili slaganju suđa u mašinu za pranje suđa a drugo za organizaciju ostataka. Nešto bacite, nešto prebacite u vakumirane vrećice ili plastične kutijice pa tako dobijate i ručak za naredni dan, piše Kucica.net.

2. Ne zaboravite da očistite ispod tepiha (i iza frižidera)

Priznajte, ovo su mjesta koja najčešće zaboravljate očistiti. Ne morate to raditi svaki put ali je definitivno važno da ne zanemarite ova mjesta koja su prosto idealna za stvaranje užasnih naslaga prljavštine. Važno je da očistite i prostor ispod sofe i fotelja kao i dio poda na kojem stoje upetljani svi električni kablovi.

Nesavršenost je normalna

U domu obično postoji neka soba koja se rijetko čisti kao što je npr. hodnik ili podrum. To su nekako prostorije koje lako zanemarimo i ostavimo za "nekad kasnije" koje se nikada ne dogodi.

Ako je ovo i vaš slučaj, nemojte sami sebi to stalno zamjerati i opustite se. Sasvim je u redu da ponekad budete i nesavršeni prilikom čišćenja.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA