Savjeti: Koje materijale je najbolje nositi ljeti

0
Radiosarajevo.ba
Savjeti: Koje materijale je najbolje nositi ljeti
Pixabay / Ilustracija

Pred nama je vruće vrijeme, pa bismo tome trebali prilagoditi i garderobu.

Odjeća koju nosimo ljeti treba biti prozračna, lagana i udobna. Iako kratke hlačice mogu biti od velike pomoći, moglo bi vas iznenaditi to da duge hlače mogu obaviti bolji posao. Stvar je u materijalu, pa obratite pažnju da ne kupujete odjeću koja potencira znojenje.

Lan
Lanena odjeća je lagana i prozračna, pa je savršen odabir za ljetne dane. Mana joj je u tome što se lako gužva, pa je to jedino na što biste trebali pripaziti.

Pamuk
Prozračan, lagan i dostupan u gotovo svim bojama, pamuk jedan je od omiljenih materijala u ljetnim mjesecima.

Frotir
Iako se frotir uglavnom koristi za izradu kućnih ogrtača i ručnika, dizajneri ga rado kombinuju u svoje kolekcije. Sama tkanina napravljena je od hiljadu malih krugova koji super upijaju, tako da će vas odlično štititi od vrućine. Ovo je, također, veoma prozračna tkanina, pa će vam bez obzira na sve biti jako ugodno.

Svila
Ovo je omiljen izbor kad je riječ o toplijim danima. Lagana je, prozračna i lako ju je kombinovati s odjećom od drugih materijala. Vrlo je osjetljiva, pa pazite kako je održavate.

Chambray
Chambray je vrsta pamuka slična traperu. Odličan je izbor za prijelazne mjeseca kad još nije neizdrživo vruće, ali dobar je i za plažu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije