Sami napravite šampon koji će obnoviti vašu kosu

Radiosarajevo.ba
Sami napravite šampon koji će obnoviti vašu kosu
Ženska kosa je jedan od najbitnijih elemenata ljepote, ali je također ovo slučaj i kod muškaraca.

Naša kosa je konstantno izložena toploti, uključujući peglanje, uvijanje, farbanje, kvalitet kose je znatno smanjen a prvi znakovi su oštećeni i suhi vrhovi.

Mnogi proizvodi za njegu kose obećavaju vam oporavak, sjaj, volumen i zdraviju kosu, ali moguće je postići kontraefekat zbog svih korištenih hemikalija. Postoji prirodni šampon koji će vam dati sve potrebne materijale za zdravu kosu na savršeno prirodan način, kućnim receptom koji možete sami napraviti. Ne samo da ćete dobiti željene rezultate, nego ćete vidjeti već nakon mjesec dana razliku.

Zahvaljujući prirodnim sastojcima osjetit ćete efekat na kosi ali i na samom vlasištu.

Ricinusovo ulje je bogato vitaminom E i ricinoleicnom kiselinom. Podstiče zdraviji rast kose i zahvaljujući svojim jakim antibakterijskim i antifungalnim svojstvima, sprječava formiranje peruti, kao i sakupljanje bakterija na tjemenu.

Pantenol, pantotenična kiselina ili vitamin B5 pomažu kod zdravlja vlasišta i stimulišu regeneracijski proces kose.

Kopriva (žara) je jedan od najefikasnijih sastojaka za zdravu kosu i vlasište, stimuliše protok krvi kroz tjeme, te stoga ubrzava rast kose.

Sastojci:

30 ml vodene otopine AD kapi

50 ml ricinusovog ulja

100 ml pantenol vodene otopine

30 ml kapi ulja koprive

2. ampule vitamina B

Priprema:

Promješajte sve sastojke i uspite mješavinu u bocu i dobro promućkajte prije upotrebe. 

Ako želite možete stavljati suhu masku poslije, ali nije neophodno, obzirom da šampon već ima sve potrebne sastojke (koprivu, AD kapi i ricinusovo ulje) koje će riješiti problem suhe kose.

Ako niste znali, čaj od koprive je sam po sebi vrlo zdrav za vašu kosu, reguliše nivo hormona i također potiče bolji protok krvi, a oba ova elementa su bitni za vašu kosu jer imaju veliku ulogu u sprječavanju gubitka kose.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije