Kako pravilno oblikovati obrve

Radiosarajevo.ba
Kako pravilno oblikovati obrve
Najvažniji dio lica su obrve, koje definiraju svako lice. Prilikom njihovog oblikovanja trebate biti vrlo pažljivi, kako ih ne bi krivo oblikovali, a samim time i krivo definirali crte svoga lica.

Pazite pri čupanju obrva! Ako su vam obrve spojene, morate biti oprezni prilikom čupanja i njihovog razdvajanja. Mnoge žene se prilikom ovakvog čupanja znaju zanijeti pa počupati i koju obrvu previše. Kako se to ne bi dogodilo, odredite crtu do koje smijete čupati obrve, piše Savjetnica.

Ako želite da vam obrve izgledaju što prirodnije, a da pri tome budu što savršenije i bez rupa, morate paziti na koji način ćete ih šminkati i istaknuti. Kod šminkanja obrva vrijedi pravilo, manje je više, a kako bi to znali primijeniti i u praksi, trebate samo znati da se rupe u obrvama popunjavaju laganim tapkanjem, nikako crtanjem po obrvama koje ih može unakaziti.

Uvijek prilikom čupanja obrva morate poštovati prirodan oblik obrva! Prirodne obrve će najbolje pristajati vašem licu, te ne postoji drugi oblik koji bi vam pristajao bolje. Ono što stoji nekome drugome, neće stajati  i vama pa se nemojte zanositi i napraviti grešku. Prirodne obrve i oblikovanje njihovog prirodnog oblika je formula za vaše lijepo lice, a sve što trebate napraviti je samo počupati višak obrva koji se nalazi oko glavne crte obrve, odnosno njezine linije.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije