Sa samo par maraka dnevno možete postati milioner: Evo i kako

Radiosarajevo.ba
Sa samo par maraka dnevno možete postati milioner: Evo i kako
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Mnogi ljudi vjeruju kako je jedini način da se obogate tako što su rođeni u bogatoj porodici ili ako dobiju na lutriji.

No, pored njih, mnogo je onih koji se ne slažu, a jedan od njih je i finansijski savjetnik David Bach, koji je "skovao" plan kako uštedjeti milion dolara do 65. godine bez da ste bogati u početku. Kako bi se obogatili, potrebno je ulagati, prije bolje nego poslije, tvrdi Bach.

"Postati bogat nije ništa više od sistematske štednje i dobrog investicijskog plana. Ne treba vam novac da bi stvarali novac", piše u svojoj knjizi "Smart Couples Finish Rich."

Kako bi demonstrirao mogućnost bogaćenja, napravio je i graf koji pokazuje koliko novca je moguće uštedjeti na dnevnoj, mjesečnoj i godišnjoj bazi, prenosi portal Brightside.

"Trebate samo donositi prave odluke te ih se držati", tvrdi.

Graf pokazuje kako sa štednjom od samo 2 dolara dnevno, počevši u 20. godini, do 65. godine čovjek može postati milioner. Naravno, kad se to preračuna u konvertibilne marke, obogatit ćete se još i prije.

Ali, ako imate 55 godina, vaša štednja će biti dosta teža, jer ćete svakodnevno morati izdvajati nešto više od 156 dolara.

Dok brojke pomalo odudaraju od stvarnosti (uračunate su kamate, ali ne i porez), a čitava ideja zvuči kao dobra teorija koju je teško sprovesti u djelo, poenta ipak leži u činjenici da se sa samo nekoliko dolara štednje dnevno kroz određeno vrijeme može skupiti sasvim lijepi iznos.

stednja_milioner_brightside_me.JPG - Sa samo par maraka dnevno možete postati milioner: Evo i kako

Bright Side: stednja_milioner_brightside_me.JPG

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije