Rostovo: Doček Nove godine u apartmanima etno sela Babići!

Radiosarajevo.ba
Rostovo: Doček Nove godine u apartmanima etno sela Babići!

Daleko od gradske vreve i zbrke, koji su postali dio svakodnevnice u životu svakog pojedinca, smjestila se jedinstvena oaza mira, tišine, prirode i ljepote, turističko naselje etno selo Babići na Rostovu. 

Ne postoji ništa ugodnije i ljepše od boravka u prirodi, daleko od gradske gužve, buke, prašine i poslovnih obaveza... Još ako tome dodate smještaj u autentičnim kućama etno sela i domaću hranu, ugođaj će biti potpun.

Ovom prilikom, eKupon.ba vam nudi dvije nevjerovatne ponude: Tri noćenja s uključenim doručkom, wellnessom i dočekom Nove godine za jednu osobu platite 187.50 KM.

Često se zapitate, postoji li neko mjesto na zemaljskoj kugli koje će vam pružiti maksimalni užitak koji će vas iznova i uvijek podsjećati da se na takvo mjesto trebate vratiti? 

Područje Rostova, čist zrak i netaknuta priroda, u narodu je poznato kao zračna banja što je dokazano primjerima gdje su ljudi izliječeni samim boravkom na Rostovu. Etno selo Babići čine vikendica, mlin vodenica, a u toku je gradnja drugih autentičnih objekata (kovačnica, mljekarnica i slično) te štala za konje. 

U selu se mogu vidjeti mnoge znamenitosti iz davnog vremena, tj. pribori i alati kojima su se koristili naši stari te sve domaće životinje iz ovoga kraja. U ljetnom periodu postoje brojni sadržaji koje možete koristiti, a neki od njih su: jahanje, vožnja fijakerom, škole u prirodi, šetnje u prirodi, mottocross, biciklističke staze, planinarenje, a ako se umorite, onda su vam na raspolaganju udobno namještene sobe u sklopu hotela Rostovo i etno sela.     

Teško će vam se biti odlučiti šta biste odabrali iz bogatog menija, a uz to možete popiti koju kapljicu dobroga vina kojeg birate uz pomoć bogate vinske karte. 

Za provjerene gurmane nudimo svježu janjetinu s ražnja te specijalitete ispod peke spremljene na izvorni narodni način. Također, uz tradicionalnu bosansku kuhinju nudimo i sve dalmatinske specijalitete (svježa riba, drniški pršut). Ukupan kapacitet restorana iznosi 350 - 400 mjesta koji su pogodni za organiziranje svadbi, svečanih ručkova te raznih prigoda, kao i za organizaciju poslovnih sastanaka. 

Ne propustite osjetiti i doživjeti prednosti posebnih sadržaja koji će oplemeniti i osvježiti duh i tijelo: wellness, fizikalna terapija, fitnes te sportska dvorana koja je idealna i za sportske pripreme.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije