Rolnice su super prijedlog za vikend ručak

Radiosarajevo.ba
Rolnice su super prijedlog za vikend ručak
Iako se zovu proljetne rolne nema razloga da ih ne pripremate tokom cijele godine.

Kako bi vam olakšali pripremu vikend ručka predlažemo recept za jelo koje nije teško pripremiti a sigurno će se mnogima svidjeti.

Sastojci ne moraju uvijek biti isti, možete se prepustiti mašti i okusima koje najviše volite.

Evo jednog prijedloga za koji vam je potrebno:

200  svježe paprike (crvena, žuta, zelena) 2 glavice luka 300 g tikvica 2 kašikice ulja 1 kašika začina po želji 200 g mrkve 1 kašika naribanog parmezana 300 jufke za pite 1 jaje za premazivanje tijesta ulje za duboko prženje

Kao umak možete služiti soja sos ili opet po želji.

Priprema

Papriku, luk, tikvice I mrkvu narežite na trake, pržite na ulju, dodajte začine i ohladite. Povrće pospite parmezanom i sve dobro promiješajte. Jufku narežite na kvadrate (18×18 cm). U sredinu stavite 2 kašike fila od povrća.

Rubove tijesta premažite razmućenim jajetom. Krajeve tijesta savijte, a zatim zarolajte (tako da dobijete male sarmice). Isto to učinite s preostalim tijestom i povrćem.

Rolnice pržite u zagrijanom ulju, sa svake strane oko 2 minute, a zatim ih stavite na upijajući papir. Rolne možete pripremati i s mljevenim mesom.

Uz rolnice poslužite umak.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije