Riješite se parazita u vrtu pomoću ovog domaćeg sredstva

0
Radiosarajevo.ba
Riješite se parazita u vrtu pomoću ovog domaćeg sredstva
Foto: Unsplash / Ilustracija

Bolesti u voćnjaku i povrtnjaku nemoguće je iskorijeniti, ali treba učiniti sve kako bi ih bilo što manje. Vrtlarima puno muka zadaju plijesni uzrokovane gljivičnim infekcijama.

Plijesan je parazitska i pogađa slabije biljke. One koje imaju debelu staničnu stijenku rijetko će se razboljeti. U sprečavanju nastanka infekcije i suzbijanju prvih simptoma možemo koristiti domaća sredstva, a mi vam predlažemo da napravite fungicid od tri vrste povrća. Sve što trebate već imate kod kuće.

Trebaju vam tri veće glavice crvenog luka i jedna bijelog luka, koje trebate usitniti ili samljeti. Sitno ih narežite, a ako imate sjeckalicu, još je bolje samljeti ih.

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Dobivenu masu prelijte s dvije litre tople vode pa joj dodajte dvije kašike paprike u prahu. Dobro promiješajte, poklopite posudu i ostavite je tokom noći.

Ujutro procijedite pa u tekućinu dodajte jednu kašiku tekućeg sapuna. U drugom loncu zakuhajte dva litra vode pa je ohladite i dodajte u prethodno napravljenu tekućinu.

Ovim sredstvom prskajte voće i povrće jednom u 10 dana do dvije sedmice, piše D&D.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije