Riješite se gljivica i plijesni uz jednu namirnicu: Nalazi se u vašoj kuhinji

0
Radiosarajevo.ba
Riješite se gljivica i plijesni uz jednu namirnicu: Nalazi se u vašoj kuhinji
Foto: Freepik / Očistite šporet majonezom

Iako silikon ima vodootporna svojstva, može se lako zaraziti plijesni zbog svojih malih pukotina u koje se spore mogu sakriti i teško je očistiti.

Umjesto upotrebe agresivnih hemikalija, bijeli ocat predstavlja učinkovitiji i sigurniji način za borbu protiv plijesni. Ovaj ocat sadrži kiselinu koja prodire u plijesan i učinkovito eliminira spore. Osim toga, bijeli ocat posjeduje prirodna antimikrobna svojstva koja sprječavaju daljnji rast bakterija, gljivica i plijesni.

Riješite problem

Potvrđeno: Predloženo određivanje pritvora Admiru Arnautoviću Šmrku

Potvrđeno: Predloženo određivanje pritvora Admiru Arnautoviću Šmrku

Za primjenu, pomiješajte bijeli ocat s toplom vodom u omjeru 1:1 i stavite ovu mješavinu u praznu bočicu s raspršivačem. Nanesite otopinu na pljesnive površine silikona tako da ih dobro natopite.

Ostavite otopinu da djeluje najmanje jedan sat, a za teže infestacije plijesni, produžite vrijeme. Nakon što je vrijeme isteklo, obrišite površinu i isperite toplom vodom kako biste uklonili ostatke octa. Zatim, osušite područje čistim ručnikom kako biste spriječili ponovnu pojavu plijesni.

Preporučuje se da uvijek imate bocu octa pri ruci i redovito pošpricate površine sklone plijesni svakih nekoliko dana kako biste održali prostor bez plijesni, piše Klik.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije