Redovan seks zaista liječi ove bolesti!

Radiosarajevo.ba
Redovan seks zaista liječi ove bolesti!
Arhiv / Ilustracija
Sveučilište u Bristolu punih deset godina provodilo je opsežno istraživanje o seksu i njegovu utjecaju na zdravlje, a rezultati će vam, kažu znanstvenici, dati dodatni poticaj za eksperimentiranje u krevetu.

Redovan seks smanjuje i opasnost od dobivanja moždanoga udara, a spriječava i razvoj kardiovaskularnih bolesti.

"Aktivnost u krevetu također je i jedan od učinkovitijih eliksira mladosti. Parovi koji se seksaju najmanje četiri puta u sedmici izgledaju sedam godina mlađe od parova koji to ne čine dovoljno često", pokazala je studija iz bolnice Royal Edinburgh, prenosi Jutarnji.hr.

Psiholog David Weeks objašnjava kako se tokom seksa aktivira hormon rasta, koji, osim što uništava slobodne radikale, čuva stanice naše kože i mišiće te tako smanjuje čak i bore.

Redovan seks 'ubija' stres i garantira kvalitetan san, a odličan je i u borbi protiv raka.

"Česta ejakulacija smanjuje stvaranje kancerogenih stanica u prostati, a istraživanja su dokazala da su muškarci, koji su u 20-im godinama ejakulirali sedam puta u sedmično, pod puno manjim rizikom od dobivanja raka prostate u kasnijoj životnoj dobi", rekao je profesor Graham Giles.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije