"Recept" za savršen kućni doček blagdana

Promotivni tekst
"Recept" za savršen kućni doček blagdana
Foto: iStock / Ilustracija

Kako je godina koja odmiče stavila veto na brojne uobičajene, svakodnevne situacije, bit će posebno izazovno organizirati najluđu noć u godini po "new normal" kriterijima. Kako ćemo se po prvi put, bar na ovu večer, svi naći u nimalo zahvalnoj ulozi event menadžera, riješili smo vam olakšati taj posao i podijeliti s vama "recept" za najbolji novogodišnji kućni party:

Ilustracija - undefined

Foto: iStock: Ilustracija

1. Dobro raspoloženje ili "Always look on the bright side of life"

Prvi i neizostavni sastojak je dobro raspoloženje. Kako ove godine definitivno otpada organizacija tradicionalnog novogodišnjeg putovanja, to nije razlog za očajanje. Iako je euforija odbrojavanja posljednjih momenata tekuće godine u nepoznatom, novom gradu uvijek uzbudljiva, pakovanje u 5 do 12, čekiranje jesu svi i sve na broju, jurnjava na aerodrom ili kilometarski redovi na graničnim prelazima zapravo su vrlo iscrpljujući i nekada zasjene i najblještaviji novogodišnji vatromet. Jer 4 od 5 puta, kada napokon stignemo na tu toliko željenu lokaciju, samo želimo da se naspavamo. Ovog puta pošteđeni smo svih tih iscrpljujućih momenata i u prilici da Novu godinu dočekamo odmorniji nego ikada prije. Zato, dobro se naspavajte, naoružajte se dobrim raspoloženjem i spremite se da sa svojim najdražima dočekate zoru, kao u sretna tinejdžerska vremena.

Ilustracija - undefined

Foto: iStock: Ilustracija

2. Pidžama

Pidžama partiji ove godine dočekale su svojih 5 minuta. Iako bi cinici rekli da je svaki dan ove godine jedan veliki, depresivni online pidžama skup, istina je da je trend pidžama partija uvijek bio potcijenjen i da su upravo ovi partiji bili oni koje se zbog svoje nepretencioznosti dugo prepričavaju. Neka nonšalantnost i udobnost budu smjernice za ovogodišnji dress kod za novogodišnju noć, a vaše odabrane goste obradujte nekom spremnom tematskom pidžamom: zvjezdano nebo, svileni rever ili razigrani novogodišnji motivi, na vama je da ih iznenadite.

Ilustracija - undefined

Foto: iStock: Ilustracija

3. Gramofon

Da li znate da su ploče ove godine dostigle svoju rekordnu prodaju u 21. stoljeću? Vinili su ove godine prvi put od ’80-ih nadmašili prodaju CD-ova, a zaista ima nešto hipnotizirajuće u zvuku koji dolazi sa gramofona. I prazničnog! U vremenima naših baka i deda, ali i roditelja, gramofon se palio i ploče su se slušale u onim posebnim, svečanim momentima. Možda je upravo zbog toga, ova novogodišnja noć pravi trenutak da oživite tu lijepu tradiciju. Ako su na vašoj maloj kućnoj žurci, vaši najstariji ukućani specijalni gosti, garantiramo da će, kada čuju kako prvi taktovi dopiru sa gramofona, osjetiti se posebno počastvovani. Još ako uz to izaberete neki evergreen Ive Robića ili Arsena Dedića, zasijat će ne samo prskalice to veče, već i poneka sentimentalna suza u očima.

Ilustracija - undefined

Foto: iStock: Ilustracija

4. IQOS

Ništa ne može upropasti više dobar razgovor, igru asocijacija i pantomime ili u potpunosti preokrene tok večeri kao momenat kada neko mora izaći na terasu popušiti cigaretu. Istina, to jeste samo par minuta, ali trenutak je izgubljen. Zato neka ove godine novogodišnji party bude smoke-free party. Sigurno i u vašem odabranom krugu ima neko ko jednostavno ne želi ostaviti cigarete, te ga obradujte jednim IQOS-om. Osim što je to odličan novogodišnji poklon, ovaj uređaj predstavlja i bolju alternativu od nastavka pušenja, a kako ne emitira duhanski dim, obzirom da je zasnovan na tehnologiji zagrijavanja, a ne sagorijevanja duhana, magija trenutka neće biti prekinuta nervoznim izlaskom na terasu, jer se može koristiti i u zatvorenom prostoru.
Osim što je prelazak na IQOS najbolja novogodišnja odluka koju svaki pušač može donijeti, ovaj uređaj se od 15.12 može kupiti uz posebne pogodnosti, i po nižoj cijeni. Neka prvi korak u 2021. godini bude korak bliže svijetu bez duhanskog dima.

Ilustracija - undefined

Foto: Phillip Morris / IQOS

5. Pokloni, pokloni i svjetlucava mašna

Možda smo ove godine na teži način naučili koliko je pažnja važna, i koliko zapravo te male gestove pažnje uzimamo zdravo za gotovo. Sve dok nismo ostali bez njih. Zato ove godine ispod jelke obavezno ostavite poklon, za sve one godine kada ga niste stigli kupiti, kada ste mislili da je to nepotrebno dodvoravanje i da jednostavno poklone treba davati kada su potrebni, a ne kada kada je nova godina, samo zato što je nova godina. Njihova vrijednost je sporedna, bitna je pažnja koju ćete pokazati. I obavezno velika šarena, šljokičava mašna, jer ništa ne govori više da vam je stalo do nekoga nego kada za njega lično uložite sav svoj trud da novogodišnji poklon bude savršeno i originalno zapakovan.

Ilustracija - undefined

Foto: iStock: Ilustracija

To što će ovaj doček biti u kućnim uslovima i u najužem krugu, par najdražih osoba znači samo da organizaciju možete dovesti do perfekcije, a atmosferu da pamtite zauvijek. Godina iza nas je bila takva da je smo zaslužili da njen posljednji dan ispratimo sa ipak puno optimizma i nade. A recept za to je jednostavan: pomiješajte dobro raspoloženje i udobnu toaletu, začinite sve sa evergreen taktovima i vizijom svijeta bez duhanskog dima i dekorišite velikom šljokičavom mašnom!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije