Inovacija: Pidžama-odijelo idealna je za rad od kuće

0
Radiosarajevo.ba
Inovacija: Pidžama-odijelo idealna je za rad od kuće
Foto: Prtscr/Twitter / Pidžama-odijelo

Ponekad se neke stvari i proizvodi čine tako jednostavnima i logičnima da se zapitamo kako se toga niko prije nije sjetio. Pidžama-odijelo japanske kompanije Aoki jedan je od takvih proizvoda i savršen je za vrijeme u kojem živimo i radimo.

Rad od kuće mnoge je ulijenio pa su se odjevne kombinacije često svele na pidžamu ili trenirke.

Provođenje radnog vremena u pidžami u kućnom uredu nije problem, no svakako nije profesionalno ako vas netko kontaktira putem videopoziva.

Također, ponekad se za sastanke putem videa potrebno presvući u odijelo ili košulju, odnosno odjeću koju inače nosite na posao. Da je moguće povezati ugodno s korisnim, odnosno udobno s profesionalnim pokazali su u Aokiju sa zanimljivim odjevnim predmetom za koji kažu da se preporuča za udaljeni rad.

Ako vam je gnjavaža tražiti odjevne i modne kombinacije kakve inače nosite na posao, ali ipak želite izgledati sređeno i uredno, iz Aokija poručuju kako je njihova pidžama-odijelo savršeno rješenje.

Riječ je o, navodi se u opisu na službenim stranicama, odjeći koja je više od pidžame i savršena je za rad od kuće, no nije riječ o klasičnom modnom odjevnom predmetu koji ćete svakodnevno nositi vani.

Ideja je, treba se priznati, odlična te se ne treba čuditi ako u budućnosti i druge kompanije krenu stopama Aokija. Nije teško zamisliti posebne kolekcije udobne odjeće namijenjene za uživanje u svoja četiri zida, a koja će izgledati dovoljno profesionalno za videopozive.

S obzirom na to da će mnoge kompanije nastaviti s udaljenim radom, odnosno da će dio radnika nastaviti s radom od kuće i nakon korone, jasno je kako bi potražnja za takvom odjećom mogla biti velika, piše zimo.dnevnik.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije