Recept za Kladdkaku: Počastite svoje nepce ovim neodoljivim kolačem, gotov je za svega 20 minuta
Kladdkaka je švedski čokoladni kolač te će vam za njegovu pripremu biti potrebno samo 20 minuta i sedam sastojaka koje već sigurno imate u kuhinji.
Za izradu će vam biti potreban okrugli kalup, a unutrašnjost kolača trebala bi ispasti mekana i sočna.
Sastojci
Bosna i Hercegovina saznala potencijalne rivale u grupi na Svjetskom prvenstvu
- 100 g maslaca
- 2 jaja
- 4 kašičice kakaa
- 90 g glatkog brašna
- 240 g šećera
- ½ kašičice soli
- 1 kašičica vanilin šećera
Priprema
Zagrijte pećnicu na 200°C, odnosno 180°C ukoliko imate ventilacijsku pećnicu.
U većoj zdjeli umutite jaja sa šećerom, te uz konstantno miješanje ulijte rastopljeni maslac.
Dodajte suhe sastojke: kakao, brašno, sol i vanilin šećer.
Ulijte smjesu u namašćen i kakaom posipan kalup promjera 23 cm te pecite 10-15 minuta, ovisno o pećnici.
Poslužite toplo ili ohlađeno, posipano šećerom u prahu po želji.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.