Recept za idealan porodičan obrok: Tikvice, mljeveno meso i sir
Potrebno:
4 velike tikvice prepolovljene po dužini
1/2 nasjeckanog luka
2 nasjeckana češnja bijelog luka
220 g mljevenog mesa
1 staklenka umaka od paradajza
biber
1 šoljica ricotte
sol
1 šoljica mozzarelle
nasjeckani svježi peršun
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 ° C. Izdubite tikvice.
Dinstajte luk na ulju oko 5 minuta. Dodajte bijeli luk i dinstajte još 1 minutu. Dodajte mljeveno meso i kuhajte oko 6 minuta. Umiješajte umak od paradajza i kuhajte još 5 minuta.
Stavite ricottu u svaku tikvicu i začinite solju i biberom. Prelijte umakom s mljevenim mesom i pospite mozzarellu.
Pecite tikvice oko 15 minuta. Ukrasite peršunom i poslužite.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.