Ramazanski recept: Teleće šnicle u sosu od bijelog luka
Za današnji iftar vam predlažemo da svoje ukućane - a i sebe - obradujete ovim superukusnim i jednostavnim receptom za teleće šnicle u sosu od bijelog luka.
Bijeli luk daje jedinstvenu notu telećoj šnicli pa je ukus nezaboravan.
600 grama telećeg mesa od buta
suhi začin
malo crvene paprike
30 grama oštrog pšeničnog brašna
1 kašika ajvara
3-4 kašike ulja
nekoliko češnjeva bijelog luka
Način pripreme
Isjeći meso na šnicle pa ih istući dobro kuhinjskim čekićem.
Brašno pomiješati sa paprikom i sa tom mješavinom posuti samo jednu stranu šnicle.
U zagrijano ulje stavljati šnicle i peći svaku stranu po 3 minute tako što se pobrašnjena strana peče prva a onda okrenuti na drugu stranu.
Tako opržene šnicle posuti suhim začinom pa doliti vode i lagano dinstati do 30 minuta. Doliti vode po potrebi, piše domacica.com
Kada je meso omekšalo dodati ajvar, isjeckani bijeli luk i još malo dinstati.
Služiti uz prilog od povrća.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.