Proizvodi koje možete koristiti i nakon isteka roka trajanja

1
Radiosarajevo.ba
Proizvodi koje možete koristiti i nakon isteka roka trajanja
Foto: Pixabay / Kikiriki puter

Možda nije najugodnija stvar, ali postoje proizvodi koje možete dobro iskoristiti, čak i nakon što im istekne rok trajanja.

Od njege kože do kuhanja, ove alternativne upotrebe mogle bi biti upravo ono što vam sada treba.

Evo koje proizvode možete iskoristiti nakon njihovog isteka roka trajanja.

Vladika Grigorije: Prečesto su naše svađe, srpske i bošnjačke, bivale za tuđi račun

Vladika Grigorije: Prečesto su naše svađe, srpske i bošnjačke, bivale za tuđi račun

Avokado

Ako niste imali priliku iskoristiti savršeno zreli avokado i sada se pokvario, nemojte ga baciti - možete ga iskoristiti za svoju kosu. Pokvareni avokado može biti odlična hidratantna krema. Zdrobite ga ili pomiješajte i nanesite na suhu kosu. Ostavite da odstoji najmanje šest sati i isperite šamponom i balzamom koje inače koristite.

Avokado

Maska za lice

Maske za lice nije dobro koristiti na licu nakon isteka roka trajanja, ali možete ih koristiti na suhim i ispucalim stopalima, na prsima, vratu ili rukama.

Hidratantne kreme i mlijeko za čišćenje

Ako vam je istekao rok hidratantne kreme ili mlijeka za čišćenje, možete ih iskoristiti za čišćenje i poliranje torbi i novčanika. Samo dodajte neki od proizvoda na vatu i počnite polirati.

Mlijeko

Pokvareno mlijeko i dalje se može koristiti za mnoge različite svrhe. Možete napraviti domaći sir, koristiti ga za pečenje, pa čak i za pravljenje palačinki. Osim za kuhanje, možete ga koristiti kao masku za lice.

Ilustracija/Mlijeko

Jednostavno ga nanesite na cijelo lice, ostavite da odstoji i isperite. Miris možda nije tako ugodan, ali mliječna kiselina učinit će čuda za vašu kožu.

Pjena za brijanje

Pjenu za brijanje možete ponovno upotrijebiti na različite načine nakon što joj istekne rok trajanja. Izvrstan je za čišćenje prljavštine i masnoće jer ih doslovno privlači. Ali ono što najviše iznenađuje je čišćenje ispod noktiju. Samo nanesite malo pjene i očistite ih čačkalicom.

Pasta za zube

Pasta za zube sadrži sastojke koji mogu pomoći u uklanjanju mrlja s tepiha, pa čak i očistiti bojice sa zidova. Osim toga, možete izbijeliti i očistiti svoje cipele i ekrane telefona. Također može pomoći ukloniti onaj kiseli miris iz bočica za bebe.

 Ilustracija

Kikiriki puter

Kikiriki puter mogao bi vam uštedjeti puno vremena kada ostanete bez kreme za brijanje. Izvrsna je alternativa jer je bogata uljima koja će učiniti kožu glatkom, a neće isušivati ​​stvari nakon brijanja. Ostat ćete s mekom i nježnom kožom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije