Procurili novi detalji oko dolaska princa Harrya u Veliku Britaniju

0
Radiosarajevo.ba
Procurili novi detalji oko dolaska princa Harrya u Veliku Britaniju
EPA / Princ Harry

Princ Harry razgovarao je sa starijim članovima kraljevske porodice u Londonu, dok planira povratak kući kako bi mogao prisustvovati posljednjem ispraćaju svog djeda i princa Philipa, dok će njegova trudna supruga Meghan Markle navodno ostati u SAD.

Bit će to Harryjev prvi povratak u Veliku Britaniju nakon što se odrekao kraljevskog života i odselio se u Kaliforniju s Meghan i njihovim sinom Archiejem. Prema najnovijim informacijama ona će ostati u kalifornijskom domu jer je trudna i čeka djevojčicu koja bi na svijet trebala stići ovog ljeta, vijest je koja je potvrđena za Us Weekly, a prenosi Daily Mail.

"Meghan će ostati u Kaliforniji, liječnici su joj rekli da ne smije putovati. Predaleki je to let i preporučaju joj odmor tokom posljednjih mjeseci trudnoće", potvrđeno je.

Izvor blizak kraljevskoj porodivi kaže da je princ Harry već razgovarao s nekim članovima, uključujući i svog oca princa Charlesa i svoje sestrične, princeze Beatrice i Eugenie.

"Rekao je da želi biti sa svima i već je dogovorio povratak kući", izjavio je izvor za The Mirror.

Harry i Meghan odali su počast preminulom princu Philipu posvetivši mu objavu na službenooj web stranici njihove zaklade Archwell te mu zahvalili na svemu što je učinio i poručili mu da će im nedostajati.

Harryjev povratak u Veliku Britaniju bit će jedan od ključnih trenutaka za trenutačno podijeljenu obitelj čiji su odnosi narušeni, naročito nakon intervju koji su on i Meghan dali slavnoj voditelji Oprah Winfrey. Putovat će vjerojatno privatnim zrakoplovom iz svog doma koji se nalazi blizu Los Angelesa i pretpostavlja se da će mu možda biti omogućeno korištenje diplomatskih povlastica kako bi izbjegao uobičajne procedure vezane uz letove i karantenu zbog pandemije koronavirusa.

Britanski mediji prenose da će biti testiran na Covid-19 prije polaska iz SAD, a u Velikoj Britaniji će morati boraviti u petodnevnoj, umjesto u desetodnevnoj karanteni. Zasad nije poznato gdje će odsjesti tokom boravka u Londonu niti koliko će se dugo zadržati nakon sprovoda.

Kraljica očekuje da njezini unuci kao i ostatak porodice ostave sve probleme iza sebe, kao znak poštovanja prema pokojnom vojvodi od Edinburgha.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije