Princ od Walesa, Charles lijepim riječima oprostio se od oca

2
Radiosarajevo.ba
Princ od Walesa, Charles lijepim riječima oprostio se od oca
Foto: EPA-EFE / Princ Charles

Princ od Walesa, Charles, odao je počast svom dragom ocu, vojvodi od Edinburgha, koji je u petak preminuo u 99. godini. Charles je rekao da će njemu i cijeloj kraljevskoj porodici Philip strašno nedostajati.

Dodao je i da je vojvoda pružio kraljici, kraljevskoj porodici, zemlji i Commonwealthu predanu službu te da je njegov otac bio jako voljena i cijenjena osoba, javlja BBC.

Dodao je da je "njegov dragi tata bio veoma posebna osoba koja bi iznad svega bila zapanjena reakcijom i dirljivim stvarima koje su o njemu izrečene".

Britanska kraljevska porodica oprostit će se od princa Philipa, supruga Elizabete II. 17. aprila na privatnom pogrebu u dvorcu Windsor, u prisustvu princa Harryja, ali ne i njegove supruge Meghan, objavila je u subotu Buckinghamska palača.

Pogreb princa Philipa održat će se u 15 sati po mjesnom vremenu u kapeli Sv. Jurja u dvorcu Windsor gdje je u petak preminuo suprug britanske kraljice Elizabete II., objavila je Palača.

Minutom šutnje na početku obreda u cijeloj zemlji odat će se počast preminulom princu.

Samo 30 osoba, njegovo četvero djece (Charles, Anne, Andrew i Edward), unuci i drugi rođaci bit će prisutni, u skladu s mjerama povezanim s pandemijom koronavirusa.

Stanovništvo je pozvano da na početku obreda minutom šutnje oda počast princu Philipu 17. aprila, samo četiri dana prije kraljičina rođendana koja će 21. aprila napuniti 95 godina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije