Prirodnim sastojcima uklonite dlačice na licu

Radiosarajevo.ba
Prirodnim sastojcima uklonite dlačice na licu
Priroda ima rješenje za gotovo sve probleme, uključujući i dlačice na licu.

Vrlo brzo ćete se uvjeriti kako su ova prirodna rješenja vrlo učinkovita. S vremenom će dlačice na licu postajati sve tanje i svjetlije.

Smjesa od šećera i limuna

Ova smjesa će ukloniti mrtve stanice kože i prorijediti dlačice. Koristite je svake sedmice. Dlačice će postajati sve tanje i nakon nekog vremena će potpuno otpasti. Limun ima prirodno antiseptičko djelovanje i spriječit će iritacije i infekcije kože.

Sastojci

30g šećera
10ml soka od limuna
150ml vode

Priprema

Stavite šećer u vodu i dobro promiješajte. Dodajte sok od limuna i dobro promiješajte. Nanesite smjesu u smjeru rasta dlačica i pustite da stoji 15 minuta. Isperite toplom vodom. Nemojte lice previše trljati smjesom.

Smjesa od limuna i meda

Limun je uistinu učinkovit kod uklanjanja neželjenih dlačica na licu. Med je odličan jer će pomoći ukloniti mrtve stanice kože.

Sastojci

10ml soka od limuna
40ml meda

Priprema

Sastojke stavite u zdjelicu i dobro promiješajte. Uzmite pamučnu gazu i utrljajte smjesu u smjeru rasta dlaka. Ostavite da stoji 15 minuta, potom isperite toplom vodom. Radite ovo dva puta sedmično oko 2 sedmice. Nakon toga nastavite ovo raditi jednom sedmično.

Smjesa od limuna i pšeničnog brašna

Ovo je jedna od najboljih smjesa za uklanjanje neželjenih dlaka na licu. Brašno će stanjiti dlačice i one će nakon nekog vremena otpasti.

Sastojci

10ml soka od limuna
30g pšeničnog brašna
150ml vode

Priprema

Stavite sve sastojke u zdjelu i dobro promiješajte. Nanesite smjesu na lice i pustite da stoji oko 15 minuta. Potom lagano trljajte lice u smjeru rasta dlačica. Isperite toplom vodom.

Smjesa od leća i krumpira

Krumpir će izbijeliti dlačice i smanjiti njihovu vidljivost. Ova smjesa će vam sigurno pomoći ukloniti neželjene dlačice. One će vrlo brzo otpasti same od sebe.

Sastojci

1 krumpir
1 šalica žute leće
1 žlica meda
4 žlice soka od limuna

Priprema

Stavite leću u zdjelicu s vodom i pustite da stoji preko noći. Krumpir ogulite, nasjeckajte, dobro zgnječite i pustite da stoji sa strane u zdjelici.

Procijedite leću i izmiješajte pomoću miksera kako biste dobili gustu pastu. Procijedite sok od krumpira i dodajte ga u pastu od leće. Dodajte med i limu i dobro promiješajte. Stavite smjesu na lice i pustite da stoji 15 do 20 minuta. Smjesu nježno umasirajte i isperite toplom vodom.

Smjesa od jaja i kukuruznog brašna

Od jaja možete napraviti gustu pastu koja će prorijediti dlačice na licu. One će nakon nekog vremena same otpasti jer će postati jako tanke.

Sastojci

1 jaje
1/2 žlice kukuruznog brašna
1 žlica šećera

Priprema

Pomiješajte sve sastojke i dobro promiješajte. Nanesite smjesu na lice i pustite da stoji 15 do 20 minuta, dok se ne osuši. Smjesu nemojte ispirati s lica, već ju ogulite. Ponavljajte postupak 2 do 3 puta sedmično.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije