Prirodna i učinkovita maska za podmlađivanje lica

Radiosarajevo.ba
Prirodna i učinkovita maska za podmlađivanje lica
Različite kompanije proizvode različite preparate za postizanje mlađe kože obećavajući vam pritom za uklanjanje bora, glatke linije, i podignite očne kapke.

Problem je taj što mnogi proizvodi sadrže hemikalije koje na koncu ali su utrljavamo u našu kožu, piše Worldhealthinfo.

Ali, tu je sada potpuno prirodni sastojak, za koji možda niste ni znali da vam može pomoći pri boljem i ljepšem izgledu.

Potpuno prirodan i zdrav: Bijeli luk!

Bijeli luk je poznati sastojak u kulinarstvu. Kao prirodan i organski sastojak mnogo se koristi u centralnoj Aziji, gdje ljudi cijelu žetvu poklanjanju upravo bijelom luku kao izvoru hrane s odličnim blagostanjem i "prednostima" za ljepotu.

Uvođenjem bijelog luka u vašu ishranu snizit ćete holesterol, pomoći će vam u borbi protiv opakih bolesti, ali i spriječiti prehladu. Isto tako je efikasan prirodni piling.

Maska za podmlađivanje

Pripremite odličnu masku za podmlađivanje vašeg lica.

Za ovaj recept potrebni su vam sljedeći sastojci: bijeli luk, bijela glina, med, hladna voda, peškir, kašika, zdjela.

Bijeli luk pretvorite u pastu, dodajte jednu kašičicu meda i jednu kašiku bijele gline. Pomiještajte sve zajedno. Osigurajte da vam je kosa što dalje od lica, te stavite ovu smjesu. Neka stoji 10 minuta.

Potom sve isperite hladnom vodom. Ovaj tretman možete ponoviti svaki dan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije