Pripremite tijelo za bikini sezonu

Radiosarajevo.ba
Pripremite tijelo za bikini sezonu
Pixabay / Ilustracija
Da li vas hvata panika jer niste 'pripremili tijelo' za ljeto i višak kilograma se vidi na bokovima, stomaku i stražnjici?

Nema potrebe za brigu jer je najbolja sezona za promjenu ishrane i gubitak kilograma upravo bikini sezona, piše Eat This.

Donosimo vam razloge zbog kojih je ljeto najbolje vrijeme za promjenu ishrane:

Sezona svježeg voća i povrća: Tokom ljeta imate najveći izbor domaćeg, svježeg voća i povrća po pristupačnim cijenama. Za razliku od ostatka godine, ljeti imate i najveći izbor, te možete da eksperimentišete s raznim okusima.

Roštiljanje: Iako neka istraživanje pokazuju da roštiljanje može biti loše po vaše zdravlje, hrana sa roštilja je puno zdravija i manje kalorična nego pržena hrana. Također, kada pripremate hranu kod kuće, imate kontrolu nad sastojcima koje koristite. Samo pazite da ne pretjerate s ćevapima.

Manje ste gladni: Naučnici smatraju da vrućina djeluje na smanjenje apetita. Prema istraživanju provedenom na Louhgborough University, muškarci koji vježbaju na većim temperaturama jedu manje, nego oni koji vjebaju na ugodnim ili hladnijim temperaturama. U prosjeku ova razlika iznosi 12 posto.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije