Kako odabrati kupaći kostim prema obliku vašeg tijela?

Radiosarajevo.ba
Kako odabrati kupaći kostim prema obliku vašeg tijela?
Pixabay / Ilustracija/Bazen
Ako odaberete kupaći kostim u skladu sa svojim tijelom, tj. sa svojom građom, izgledat ćete savršeno.

Osim pravilnog odabira za savršen izgled, važni su još poneki detalji, poput sunčanih naočala i šešira, ali oni nisu od presudne važnosti za cjelokupni izgled. Takvi detalji mogu samo malo poboljšati izgled.

Ako imate problem s većim trbuščićem, najbolje ćete ga sakriti s jednodijelnim badićem tamne boje, a ako ne volite jednodijelne badiće, najbolje da birate dvodijelne badiće koji imaju gaćice s višim strukom, kako bi prekrile trbuščić. Isto tako prilikom odabira dvodijelnog kostima, neka vam gornji dio bude svjetliji od donjeg.

Ako imate velike grudi za vas su kostimi koji imaju čvrste košarice, te koji imaju deblje bretelice. Bikinije izbjegavajte u širokom luku, a prilikom odabira dvodijelnog badića, neka vam gornji dio bude tamniji od donjeg.

Veliku stražnjicu nikada nemojte prekrivati boksericama, jer će bokserice samo istaknuti guzu. Najbolje je da nosite dvodijelne kostime, s dubljim i tamnim gaćicama.

Jače bokove ćete prikriti ako pažnju usmjerite na gornji dio tijela, tako da se pozabavite s odabirom dvodijelnih badićakostima, koji imaju žive boje i koji na gornjim dijelovima kostima imaju neke vesele printeve.

Male grudi povećajte s odabirom dvodijelnog kostima, čiji je gornji dio postavljen, te će podići grudi i time ih napraviti vizualno većima. Osim podizanja grudi, gornji dio bi trebao imati resice ili jarke printeve, kako bi se jednako tako vizualno povećale grudi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije