Pripremite se za zimnicu: Ovo je najbolji način da ukiselite cveklu
Radiosarajevo.ba
Sad je pravo vrijeme za pripremu cvekl za zimu.
Ona je fantastična namirnica za hladne zimske dane koji su pred nama.
Prepuna je antioksidansa, vitamina, minerala...
Nastavak "Gladijatora" je sve što (ni)smo očekivali: Kako su nam Ridley Scott i ekipa zamazali oči
Sastojci:
- 5 kg cvekle
- 0,7 l alkoholnog sirćeta
- 2,5 l vode
- 3 kašike soli
- 6 kašika šećera
- kašičica bibera u zrnu
- kašičica kima
Priprema:
- Cveklu operite, nemojte je guliti. Kuhajte ju dok vilica bez problema ne uđe u nju.
- Potom je ocijedite, malo ohladite, ogulite, narežite na tanke šnite i slažite u tegle.
- U loncu zakuhajte vodu, sirće i ostale sastojke pa vrućom tekućinom prelijte narezanu cveklu.
- Teglice zatvorite pa ih prekrijte sa dekama da se hlade što sporije.
- Na kraju ih čuvajte na tamnom i hladnom mjestu.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.
/ Najčitanije
/ Komentari
Prikaži komentare (1)