Pripremite burek na nešto drugačiji način: Za ovo će vam trebati 10 minuta posla
Ubrzo nam stiže Bajram (praznik u Islamu kojim se obilježava kraj posta i označava kraj mjeseca Ramazana koji još traje), a znamo da je jedan od glavnih specijaliteta za ovaj praznik - burek.
Iako se vremenom javilo više verzija bureka i pravljenje na više načina, u Bosni i Hercegovini se ipak zadržao tradicionalni način - meso i tijesto, između ostalog.
Kako ne biste potrošili ove godine više vremena na pravljenje ove pite, donosimo jedan zanimljiv recept koji će vam skratiti vrijeme pravljenja.
Goran Vinčić za Radiosarajevo.ba: Ljudima je dosta politike. Ideja mog stand-upa nije da pametujem
Trebat će vam 500 grama kora za pitu, 400 grama mljevene junetine, zatim dva jaja, dvije kašike kisele pavlake te dvije glavice luka, kao i ulje, te so i biber. Peći ćete ga 40 minuta na 200 stepeni.
Pratite recept iz snimka te prijatno!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.