Primjenite ovaj trik za čišćenje WC školjki i neugodni mirisi će biti prošlost za vaš toalet

0
Radiosarajevo.ba
Primjenite ovaj trik za čišćenje WC školjki i neugodni mirisi će biti prošlost za vaš toalet
Foto: Pexels / WC školjka

Jasno je da je čišćenje WC školjke zahtjevan posao koji oduzima puno vremena, zahtijeva dosta truda, a ponekad rezultat nije onakav kakav smo očekivali.

Jasno, tvrdokorne mrlje nije lako ukloniti, posebice iz WC školjke. Ako niste pobornik hemijskih sredstava iz trgovina, možda je vrijeme da razmislite o prirodnim, ekološkim metodama koje su jednako, ako ne i više djelotvorne.

Da ne spominjemo kako su i povoljne pa je to cjelokupni paket koji je itekako dobrodošao. A tek kada čujete da nećete morati silovito ribati WC školjku kako bi došli do rezultata, uvjereni smo da ćete ovaj trik odmah iskušati.

Elmedin Konaković se obratio u Brčkom: 'Svaku laž razbijati činjenicama i dokazima'

Elmedin Konaković se obratio u Brčkom: 'Svaku laž razbijati činjenicama i dokazima'

Mama Lauren iz Australije na društvenim je mrežama podijelila kućni trik kako se jednostavno riješiti mrlja i kamenca u WC školjki, bez upotrebe hemikalija i bez mukotrpnog ribanja.

"Kao i većina ljudi, ne volim čistiti WC. No, s obzirom na to da imam djecu, moram voditi računa o higijeni kupaonice, posebno WC školjke.

Umjesto mukotrpnog ribanja i trošenja novca na skupe kemijske proizvode koji su me prije pekli za oči, otkrila sam jeftin i nevjerojatan način da lako očistim WC. Samo uzmem limunsku kiselinu i ona odradi sav posao" napisala je i objasnila da to odradi na sljedeći način: ukloni višak vode s dna WC-a ostavljajući tek malu količinu (50 grama).

Zatim dodate malo limunske kiseline i toplu vodu te prođete četkom po prljavštini u WC-u. Tako ostavite preko noći i školjka bi ujutro trebala biti potpuno čista, piše Jutarnji List.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije