Prijedlog za nedjeljni ručak: Pohovani palačinci s piletinom i gljivama
Napravite palačinke kao odlično toplo predjelo i iznenadite ljude koje volite.
Sastojci:
- troje jaja
- 100 ml kisele vode
- 300 ml mlijeka
- dvije kašike otopljenog putera
- 250 gr brašna
- malo soli
- malo šećera
Fil:
- 500 gr pilećih prsa
- 300 gr šampinjona
- jedno jaje
Način pripreme:
Zamutiti palačinke od jaja, kisele vode, mlijeka, istopljenog putera, malo soli, sećera i brašna. Od smjese dobijete 10 palačinaka. Pileće meso skuhajte pa ga nakon toga dobro isitnite nožem. Na malo maslaca prodinstati meso, dodati sitno sjeckane gljive, malo bibera i začina od sušenog povrća.4
Kad je izdinstano skinuti s ringle i u to umješati sir i jedno jaje. Fil stavljati na palačinke, preklopiti ih sa jedne i druge strane, urolati, uvaljati u brašno, jaja i mrvice i pržiti na ulju.
Prijatno!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.