Ideja za današnji ručak: Pileći prsti sa susamom
Potrebno vam je:
- 1/2 kg pilećieg filea
- 180 g kisele pavlake
- 2 kašike majoneze
- 1 kašika senfa
- 1/2 kašikice slatme crvene paprike
- 1/2 kašikice origana
- 200 g susama
- 200 g prezle
- po ukusu so, mljeveni crni biber
Uključite pećnicu na 200 stepeni.
Pileći file isijecite na tanke duge komade, nalik na "prste". Posolite, pobiberite i stavite u zdjelu. Dodajte pavlaku, majonezu, senf, origano i mljevenu papriku. Promiješajte i ostavite malo da odstoji.
Poredajte prstiće u pleh koji je obložen papirom za pečenje. Pecite 45 minuta na 200 stepeni, savjetuju Recepti.com.
Kada je gotovo servirajte , najbolje s limunom, salatom , a možete napraviti i sos tako što ćete pomiješati pavlaku, jogurt, senf, majonezu....
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.