Prhko tijesto, smokve, cimet i kora limuna: Idealna kombinacija za desert

0
Radiosarajevo.ba
Prhko tijesto, smokve, cimet i kora limuna: Idealna kombinacija za desert
Foto: Screenshoot / Prhka pita sa smokvama

Jedna od omiljenih slastica jesu su smokve, slatke, mekane i - neodoljive.

A ako vam je (slučajno) ostalo viška ovih voćkica, donosimo vam jedan recept koji ćete lako napraviti, a još lakše pojesti.

Kombinacija ovog voća, limunove korice, pa sve to posuto s malo cimeta - i omiljeno prhko tijesto, bit će prava kombinacija za ovaj vikend, pa i naredne dane, ako ostane.

Shamso 69 iz Brkova: Bilo je gadno biti Hercegovac u Zagrebu. Muzičari su populisti kao političari

Shamso 69 iz Brkova: Bilo je gadno biti Hercegovac u Zagrebu. Muzičari su populisti kao političari

Sastojci:

  • 300 gr brašna
  • 120 gr maslaca
  • 100 gr šećera u prahu
  • 1 jaje
  • 1 prašak za pecivo
  • prstohvat soli
  • 300 gr svježih smokava
  • korica od limuna
  • 1 vanilin šećer
  • cimet.

Postupak pripreme pogledajte u videu ispod:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije