Prhko tijesto, smokve, cimet i kora limuna: Idealna kombinacija za desert
Radiosarajevo.ba
Jedna od omiljenih slastica jesu su smokve, slatke, mekane i - neodoljive.
A ako vam je (slučajno) ostalo viška ovih voćkica, donosimo vam jedan recept koji ćete lako napraviti, a još lakše pojesti.
Kombinacija ovog voća, limunove korice, pa sve to posuto s malo cimeta - i omiljeno prhko tijesto, bit će prava kombinacija za ovaj vikend, pa i naredne dane, ako ostane.
Shamso 69 iz Brkova: Bilo je gadno biti Hercegovac u Zagrebu. Muzičari su populisti kao političari
Sastojci:
- 300 gr brašna
- 120 gr maslaca
- 100 gr šećera u prahu
- 1 jaje
- 1 prašak za pecivo
- prstohvat soli
- 300 gr svježih smokava
- korica od limuna
- 1 vanilin šećer
- cimet.
Postupak pripreme pogledajte u videu ispod:
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.
/ Najčitanije
/ Komentari
Prikaži komentare (0)