Premažite listove biljke ovom namirnicom: Stručnjaci kažu da je to prava stvar

0
Radiosarajevo.ba
Premažite listove biljke ovom namirnicom: Stručnjaci kažu da je to prava stvar
Foto: Pexels / Kućne biljke

Ako u svom domu imate puno biljaka i općenito volite zelene kućne ljubimce, onda sigurno želite da te biljke budu lijepe i zdrave.

Na društvrenim mrežama svakodnevno kola mnoštvo trikova koje dijele pratitelji raznih stranica, a nama je za oko zapeo onaj s lijepim i zdravim biljkama i majonezom.

O čemu se radi? Navodno se ovim trikom koriste cvjećari kako bi naglasili ljepotu biljke i sve njene nijanse, a može vam pomoći i kada su vaše kućne biljke u pitanju.

Turisti bježe iz apartmana, dim stigao u Split: "Užasno smrdi po paljevini i pada pepeo"

Turisti bježe iz apartmana, dim stigao u Split: "Užasno smrdi po paljevini i pada pepeo"

Nakupljanje prašine na biljkama ne samo da izgleda neugledno, već može začepiti pore i spriječiti transpiraciju, proces kretanja i isparavanja vode kroz biljke. Cvijeću je potrebno da lišće bude čisto kako bi moglo uživati ​​na suncu.

Ako je vaša biljka u lošem stanju, vrijeme je da isprobate jednostavan trik s majonezom. Posebno je učinkovit na biljkama širokih i glatkih listova, a postupak je vrlo jednostavan.

Na čistu krpu stavite samo malo majoneze i prebrišite svaki list posebno. Ne samo da ćete imati lijepe i sjajne listove biljke, već će majoneza učinkovito utjecati na njih i ukloniti nakupljenu prašinu, prenosi Jutarnji List.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije