Pravilo za koje mnogi ne znaju: Evo kada ne biste trebali prati prozore

0
Radiosarajevo.ba
Pravilo za koje mnogi ne znaju: Evo kada ne biste trebali prati prozore
Foto: Thinkstock / Čišćenje prozora

Nikada, baš nikada ne perite prljave prozore dok napolju sija sunce, iako svi to radimo. Glavni razlog leži u temperaturi.

Ako je napolju vruće i sunčano, sunce može prebrzo isušiti prozore, što obično rezultira mrljama i prugama. Do ove neželjene pojave dolazi jer voda i sredstvo za pranje prozora brzo ispare na vrućini, ostavljajući za sobom ružne tragove.

Stručnjaci za čišćenje potvrđuju ovu teoriju i ističu da je izbjegavanje pranja prozora po vrućem danu zapravo tačno.

Nenad oteo Halida, pa uhapšen: U poznatoj TV emisiji se pokazivao novac i sat od 80.000 eura

Nenad oteo Halida, pa uhapšen: U poznatoj TV emisiji se pokazivao novac i sat od 80.000 eura

Idealno vrijeme za čišćenje prozora je oblačan dan. U tom slučaju preporučuje se korištenje sredstva za čišćenje stakla kako biste postigli besprijekorne rezultate bez tragova kamenca ili mrlja. Ako pak nemate izbora i morate čistiti prozore dok je sunčano, savjetuje se da koristite pjenastu gumu i čistite samo male površine ili jedan po jedan prozor kako biste izbjegli brzo sušenje tečnosti na staklu.

Čišćenje prozora je neizbježno kako bi tradicionalni prozori bili čisti, a značajno utiče i na nivo prirodne svjetlosti u prostoriji. Providni prozori omogućavaju ulazak više svjetla, čineći vaš dom svjetlijim i prijatnijim mjestom za boravak.

Stoga je mudro planirati čišćenje prozora tokom oblačnih dana ili rano ujutru kada su temperature niže, te tako izbjeći nepotrebne gnjavaže i neželjene tragove na prozorima, prenosi SuperŽena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije