Pravi jesenji kolač: Kruške, med i orasi
Kruške su vrlo sočne, a vjerovatno ih rijetko stavljate u kolače. Isprobajte ovaj baka Jelin recept, oduševiće vas, piše Prva.rs.
Potrebno je:
3 jaja
3 kašike brašna
3 kašike ml. oraha
1/2 praška za pecivo
50 ml mlijeka
50 ml ulja
100 gr šećera
50 kg krušaka
2 pune kašike meda
1/2 kašičice kurkume
malo suvog groždja
Priprema:
Umutiti jaja dodati brašno i prašak za pecivo, mlijeko, ulje,orah i sve dobro izjednačiti. Med podgrijati, dodati kurkumu. U koliko je ne volite izbjegnite.. Tepsiju obložiti pek papirom pa na dno sipati med.
Kruške oljuštiti i isjeći na kriške. Poredati u med pa preliti umućeni jajima. Peći na 200 stepeni C oko 50 min
Prohladiti i okrenuti tepsiju na tanjir... sjeći i sladiti se... Fantastičan sočan osvježavajući.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.