Poznati nogometaš Hrvatske progovorio kako je izgubio 3-godišnju kćerkicu

Radiosarajevo.ba
Poznati nogometaš Hrvatske progovorio kako je izgubio 3-godišnju kćerkicu
Foto: Sportarena / Joe Šimunić

Prošlo je šest mjeseci od kad su bivši nogomentni reprezentativac Hrvatske Joe Šimunić i supruga Christina izgubili trogodišnju kćer Lucianu koja je na Uskrs preminula od gripe koja joj je zahvatila centralni nervni sistem.

O najtežoj patnji su progovorili su za Jutarnji list uz poruku svim roditeljima ‘Cijepite djecu protiv gripe’.

"Da smo znali ono što danas znamo i cijepljenje protiv gripe bilo bi u ‘kalendaru cijepljenja’ naše Luce", kažu Šimunići.

Ispričali su kako se djevojčica lijepo i normalno igrala, a navečer je dobila temperaturu, spuštali su vrućicu, ali su je ipak odveli liječnici koja je zaključila da se radi o gripi. Christina kaže da joj je čak laknulo kad je čula dijagnozu.

"Gripa, pa nije to tako strašna bolest. Ne umiru ljudi od gripe, tješila sam se. No, onda je sve krenulo nizbrdo nevjerojatnom brzinom", ispričala je Christina.

Šimunići se svakog dana pitaju kako je moguće da Luce više nema kada je bila zdrava i vesela djevojčica koja je primila sva obavezna cjepiva.

"Sve je bilo po PS-u. Bila je cijepljena svim obaveznim cjepivima pa čak i nekim dodatnim, ali ne i protiv gripe, a to se pokazalo možda i kobnim", kazao je Joe.

"Da smo dovoljno znali o opasnostima gripe to cijepljenje sigurno ne bismo preskočili. Istina, nikad nam nije predloženo cjepivo, a nije obavezno niti je preporučeno za zdravu djecu u Hrvatskoj" kazala je Christina i dodala kako je u Kanadi, Australiji i SAD-u drugačije jer se djecu do pete godine tretira kao visokorizičnu grupu.

"Moglo bi se reći da samo ipak bili neinformirani zbog percepcije o gripi kao o neopasnoj bolesti, koja zasigurno nije istinita", zaključila je Šimunić.

O cijepljenju protiv gripe nažalost i kod nas u Bosni i Hercegovini i regionu,  i dalje traju rasprave i mnogi krivo informirani roditelji ne cijepe djecu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije