Poznati frizer otkriva najpopularnije frizure koje se nose ovog proljeća

0
Radiosarajevo.ba
Poznati frizer otkriva najpopularnije frizure koje se nose ovog proljeća
Foto: Pexels / Frizer

Dok se priroda budi iz zimskog sna, svijet frizura također doživljava svoje preporodno razdoblje s novim trendovima koji osvajaju srca ljubitelja mode širom svijeta.

Ovog proljeća, frizerski svijet odiše inovativnim pristupima i osvježavajućim idejama koje obećavaju transformirati izglede.

Izvještaji s terena otkrivaju da su kratke bob frizure ponono u središtu pažnje, pružajući osvježavajući izgled s dozom sofisticiranosti.

Bosanac (22) poginuo u saobraćajnoj nesreći u Hrvatskoj: Policija objavila detalje udesa

Bosanac (22) poginuo u saobraćajnoj nesreći u Hrvatskoj: Policija objavila detalje udesa

No, nezaobilazni su ni razigrani valovi, koji svojom ležernošću i romantičnim šarmom osvajaju proljetne dane.

Varljivo jednostavni, ovi valovi nude neodoljivu privlačnost koja se savršeno uklapa u sezonski duh.

Neizostavne su i razne varijante pixie frizura, koje hrabro naglašavaju moderni duh i osobnost nositelja. Uz njih, duge slojevite frizure s naglaskom na prirodnim teksturama i bojama i dalje drže svoje mjesto među popularnim izborima, pružajući ženstven i sofisticiran izgled.

Svježe inovacije ne zaobilaze ni frizurne dodatke poput traka za kosu, ukosnica i marame, koje doprinose raznolikosti i kreativnosti u stiliziranju kose. I dok pastelne nijanse kao što su ružičasta, lavanda i plava dodaju dozu vedrine, topli tonovi smeđe, bakra i kestena ostaju klasičan izbor koji pruža toplinu i svježinu izgledu.

Osvježeni trendovi ne zaustavljaju se samo na rezanju i bojanju kose. Frizerski stručnjaci svjedoče o neumornom širenju popularnosti balayage tehnike bojanja, koja svojom suptilnošću i prirodnim efektima osvaja srca širom svijeta. Uz to, stilisti ističu da je pokret, poznat kao "fudbalerka", vraćen u modu te se ističe kao hrabar izbor koji zahtijeva prilagođeni modni stil.

Međutim, uz sve ove uzbuđujuće trendove, ne zaboravimo i na važnost pravilne njege kose tokom proljetnih mjeseci. Sezonske promjene, poput varijacija temperature i vlažnosti zraka, mogu utjecati na stanje vlasišta i kose, stoga je važno koristiti nježne proizvode za njegu te održavati uravnoteženu prehranu kako bi se osigurala vitalnost i zdravlje kose.

Kao i uvijek, najbolja frizura za proljeće je ona koja odražava individualni stil i osobnost nositelja, pružajući istovremeno praktičnost i estetski doživljaj. Dok proljeće donosi svoje izazove, donosi i priliku za eksperimentiranje i osvježavanje stila, dok nas trendovi inspiriraju da izrazimo svoju jedinstvenost kroz kosu, piše Diva.večernji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije