Povratak u djetinjstvo: Medeno srce sa džemom od kajsija, gotovo za pola sata
![Povratak u djetinjstvo: Medeno srce sa džemom od kajsija, gotovo za pola sata](https://storage.radiosarajevo.ba/article/535253/871x540/desert.jpg?v1709320163)
Jedan od starinskih, najljepših kolača, koji se brzo sprema i veoma je jeftin.
Ukoliko volite kolače sa ukusom prošlosti, sa onim prepoznatljivim notama koje vraćaju u dane kada ste bezbižno uživali u igri i zabavi, onda ste na pravom mjestu.
Ukusni kolač medeno srce godinama je bio jedan od onih kolača koji su se jeli u dva zalogaja, a uživanje u savršenom spoju ukusa i čokolade navodilo nas je da uvijek posegnemo za još jednim parčetom.
![Ova žena hoda Parizom sa zastavom Jugoslavije: 'Ovo je ona sa Olimpijade u Sarajevu 1984-te'](https://storage.radiosarajevo.ba/article/554781/300x185/vivianne-robinson-olimpijske-igre-pariz-olimpijada-jugoslavija-bih-26juli24-prntscjpg3.jpg?v1722026706)
Ova žena hoda Parizom sa zastavom Jugoslavije: 'Ovo je ona sa Olimpijade u Sarajevu 1984-te'
Stvari se nisu promijenile ni danas, jer kad zamiriše cimet i džem od kajsije i komšije dolaze da vide šta je to što mami mirisom i budi apetit. Ukoliko i vi imate želju da se bar preko kolača vratite u djetnjistvo napravite čuveno medeno srce i uživajte.
Potrebno je:
1,5 čaša mlijeka
1,5 čaša šećera
2 čaše brašna
2 kašičice sode bikarbone
4 kašike džema od kajsije
pola kesice cimeta
200 g čokolade (za glazuru)
Priprema:
Sve sastojke sjediniti i umutiti. Podmazati pleh i sipati polovinu smjese, pa staviti da se malo zapeče. Poslije 10 minuta izvaditi i premazati džemom od kajsija, pa odozgo staviti drugu polovinu smjese. Vratiti da se peče još 20 minuta. Kad je pečeno ostaviti da se malo prohladi i preliti glazurom od čokolade, piše Glossy.
![Radiosarajevo.ba](https://radiosarajevo.ba/assets/img/rsa-box-logo.png)
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.