Potresna grafika prikazuje kako cigarete truju organizam

Radiosarajevo.ba
Potresna grafika prikazuje kako cigarete truju organizam
Poznato je da su cigarete štetne za naš organizam.

No ukoliko vas i dalje ništa ne tjera da prestanete pušiti, možda ćete se odlučiti na taj korak kad čujete šta se zapravo nalazi u cigaretama.

Potresna grafika prikazuje sastojke koji su sadržani u cigaretama. Heksamin, stearinska kiselina i kadmij vam možda ne znače puno dok ne vidite grafiku i pogledate njeno značenje.

cigarete_sastojci_remedy_daily1.jpg - Potresna grafika prikazuje kako cigarete truju organizam

 

Cigarete sadrže kadmij iz baterija, butan od lakših tečnosti, metan iz kanalizacije plina i arsen iz otrova. One također sadrže amonijak iz toaleta, metanol iz raketnog goriva, heksamin iz roštilj upaljača i stearinsku kiselina iz voska. 

Ukoliko vam ni to nije dovoljno da prestane pušiti, onda se podsjetite kako se vaše tijelo oporavlja nakon konzumiranja cigareta. Otkucaji srca rastu, a krvni pritisak opada, i to nije sve.

Dvije sedmice nakon što prestanete pušiti poboljšava se vaša cirkulacija i kapacitet pluća, a rizik od bolesti srca se umanjuje za pola.

Neke druge promjene ćete primijetiti odmah. Hrana će imati bolji okus, vaša kosa i odjeća će mirisati bolje, a nokti i zubi će biti bijeli.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije