Poslastica koja oduševljava: Poslije iftara probajte fantastični kolač sa Nutellom, sprema se brzo

0
Radiosarajevo.ba
Poslastica koja oduševljava: Poslije iftara probajte fantastični kolač sa Nutellom, sprema se brzo
Foto: YouTube / Kolač od Nutelle

Ova prefina torta sa Nutellom bez pečenja je poslastica koju ćete rado posluživati u najrazličitijim prilikama.

Ukoliko vam je ponestalo ideja za desert, ovo će vas oduševiti, a nije potrebno mnogo vremena da se napravi.

Kod pripreme ove torte potrebno samo 10 minuta.

Kulturni četvrtak | Reditelj Andraš Urban: O Desire festivalu, komediji 'Seljačka opera' i teatru

Kulturni četvrtak | Reditelj Andraš Urban: O Desire festivalu, komediji 'Seljačka opera' i teatru

Sastojci:

  • 200 g keksa
  • 400 g krem sira
  • 200 g Nutelle
  • 80 g putera
  • 100 g orašastih plodova po ukusu
  • 50 g šećera u prahu
  • 200 ml vrhnja od 33 posto
  • prstohvat soli
  • čokolada za ukrašavanje
Kolač od Nutelle

Priprema:

U posudi izmrvite 200 g keksa, a potom razmrvite i 100 g orašastih plodova. Nakon toga dodajte ih samljevenim keksima i promiješate, zatim rastopite 80 g putera i ulijte u smjesu. Sve zajedno promiješajte da se sjedini.

U okrugli kalup od otprilike 20-ak cm ubacite dobivenu smjesu od keksa, oraha i putera i napravite podlogu za kolač. Podlogu dobro pritisnite kako bi bila što kompaktnija. U drugu zdjelu stavite 200 g svježeg sira i 200 g Nutelle i izmiksajte.

Dobivenu smjesu izlijte preko podloge od keksa. U posebnu posudu zatim izmiksajte 200 ml vrhnja i 50 g šećera u prahu. Preostalih 200 g sira izmiješajte sa strane pa zatim ulijte smjesu od vrhnja i šećera u prahu te sve zajedno dobro izmiksajte.

Prelijte tu smjesu preko prethodnog sloja od čokolade. Ukrasite vrh kolača Nutellom i komadićima oraha, po želji. Stavite kolač u frižider i izvadite ga kad se potpuno ohladi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije