"Pokušala sam da budem idealna žena na jedan dan i samo što nisam pukla"

Radiosarajevo.ba
"Pokušala sam da budem idealna žena na jedan dan i samo što nisam pukla"
/ Foto: Noizz.rs
Zahvaljujući kombinaciji medija, društvenih mreža i poznatih cica koje nas svakodnevno bombarduju savršenim slikama, biti žena nikada nije bilo teže.

Zapravo, ne radi se toliko o težini, pa čak ni o novcu - već jednostavno o činjenici da je fizički neizvodljivo odraditi sve što bi "jedna dama" trebalo da uradi u toku dana kako bi izgledala savršeno, a da pritom ima i normalan život. Evo, probala sam - i nije mi se svidelo!

Eksperiment vodila i zapisala: Ljubica Krstić, Noizz.rs

Kako vi počinjete dan? Ako ste kao i većina devojaka koje zapravo imaju obaveze i život, verovatno se sređivanje svodi na nekoliko osnovnih stavki - tuširanje, pranje zuba, češljanje, brzinsko šminkanje i oblačenje.

Međutim svakodnevno nas bombarduju, što mediji što društvene mreže, kako treba redovno da radimo ovo ili ono kako bi izgledali savršeno. Čisto da se razumemo - ne morate svakodnevno da stavljate ulje na zanoktice da bi izgledali savršeno. Ali evo čisto eksperimenta radi - ovako bi izgledalo jutro prosečne devojke kada bi se pridržavala svih pravila i saveta vezanih za negu i lepotu.

6.00 h - Buđenje! Ovo je vreme u koje inače ustajem za posao, i inače sam spremna u roku od sat vremena (sa sve doručkom i ispijanjem kafe). Ali ne i ako se pridržavate svih pravila, jer onda sledi...

6.10 h - Krastavci na oči. Ne želite iz kuće da izađete sa naduvenim podočnjacima, zar ne? Zato je neophodno da provedete bar pet minuta sa parčićima krastavca na očima - ovo neguje predeo oko očiju i smanjuje nadutost.

6.20 h - Jabukovo sirće sa toplom vodom. Zaboravite na kafu, ako hoćete da živite kako cica sa Instagrama - čaša mlake vode za malo jabukovog sirćeta vam je prvi jutarnji napitak.

6.30 h - Zeleni sokić! Opet ništa od kafe - vreme je za vitaminsku bombu (koja je "preukusna"). Sokić se pravi u blenderu i trebaće vam oko 10 minuta da očistite voće i povrće i da napravite sve i bar 20 minuta da zapravo to i popijete.

7.00 h - Vežbanje. Fensi devojke moraju redovno da vežbaju, i one nekim čudom imaju vremena za to svakodnevno. Uključite video i oznojite se ljudski (ovo super pada posle onog divnog sokića).

7. 40 h - Selfi za Instagram!

7.50 h - Iščetkajte celo telo - ovo je, kažu holivudske lepotice, super fora za uklanjanje celulita. I, da, rade to svakodnevno - pa moramo i mi!

8.20 h - Očešljajte kosu. Najbolje je da prođete 100 puta četkom kroz vlasi, i to obavezno pre kupanja da bi se kosa lakše češljala posle.

8.30 h - Ulazite u tuš. Prva stavka je lagani piling celog tela, koji "uopšte ne oduzima puno vremena".

8.40 h - Prete kosu domaćim, prirodnim šamponom bez sulfata, silikona i ostalih hemikalija - jer to je u modi!

8.50 h - Nanosite balzam za kosu (prirodan, dabome) i ostavjate da deluje bar 10 minuta. U međuvremenu...

9.00 h - Brijanje! Cele noge, pazuh, intimni delovi - sve. Šta vam je, pa to je čas posla!

10.30 h - Ispirate balzam, a zatim kamenom turpijate pete. Da, i to se radi svakodnevno ako hoćete da imate lepa stopala.

10. 40 h - Izlazite iz kade. Kosu ne uvijate u peškir, jer to može da je ošteti, već u veliku pamučnu majicu (optimalno bele boje).

10.50 h - Umivate se. Sve nečistoće se uklanjaju blagom emulzijom za umivanje, pa zatim sledi tonik i umirujuća krema. Krema za predeo oko očiju, balzam za usne i jača krema za suve delove lica.

11.00 h - Mažete kremu za telo.

11.10 h - Mažete kremu na stopala i ruke.

11.20 h - Nanesite masku na lice.

11.25 h - Napravite ovsenu kašu, dodajte voće i doručkujte.

11.40 h - Skinite masku za lice.

11.45 h - Prosušite kosu peškirom, pa onda krenite se feniranjem, ali ne zaboravite da prvo nanesete sprej za zaštitu od toplote.

12.10 h - Kada je kosa gotova, spremni ste za šminkanje. Puder, korektor, puder u kamenu, rumenilo, bronzer, hajlajter, baza za senku, ajlajner, maskara... Sve po redu.

12.50 h - Na kraju na red dolaze i nokti. Ukoliko vam je lak u dobrom stanju, nanosite samo ulje za zanoktice, utrljavate ga i spremni ste za pokret. Ukoliko, pak, lak nije u dobrom stanju - morate da krenete od početka. Bazni lak, dva sloja laka u boji, i završni sjaja. Sačekajte da se sve osuši, pa tek onda osmislite šta ćete da obučete.

Sada je već uvelik prošao jedan sat popodne. To znači da sam na poslu već na polovini radnog vremena - ali kao se pridržavam svih "bjuti" pravila - samo za sređivanje mi je potrebno neverovatnih 7 sati! Ako vam zvuči previše - slobodno probajte sami!

Zaključak? Možete da budete žene, i da izgledate super i bez svih saveta na koje nalećete svakodnevno na internetu. Da, lepo je ponekad priuštiti sebi spa dan - ali je sasvim nerealno očekivati od žena da svakodnevno sve ovo rade kako bi izgledale "savršeno".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije