Ikona pariskog šika otkriva šta nikad, ali NIKAD ne treba da nosimo

Radiosarajevo.ba
Ikona pariskog šika otkriva šta nikad, ali NIKAD ne treba da nosimo
/ Caroline de Maigret, Foto: Alixdebeer.com
Parižanke su poznate kao kraljice dobrog stila, a malo njih može da se takmiči sa legendarnom Caroline de Maigret, manekenkom, dizajnerkom, spisateljicom i ikonom pariskog šika.

Ova žena se proslavila po tome što njeguje savršen stil, uvijek ima razbarušenu kosu i otvoreno priča kako mrzi da se češlja, šiške sređuje sama kod kuće kuhinjskim makazama, a u životu joj je najvažnije da se dobro osjeća.

Nažalost, pored svih modela, koji se takmiče koja će više kože da pokaže i koja će većim skandalom da se istakne, za žene poput Caroline nema mnogo mjesta u medijima. A šteta je velika, jer je ovo žena od koje svako zaista može mnogo toga da nauči - prije svega o tome da potraga za savršenstvom u izgledu nikad ne može sretno da se završi.

Caroline je o tome više puta govorila. Na primjer, da je sretnete na ulici, djelovala bi kao svaka druga žena braon raščupane kose i nonšalantnog držanja. Ali, baš u tome je njena čar! Ona je prihvatila svoje nesavršenosti, svoj nos, svoj osmijeh, svoj kosu i naučila kako da izvuče maksimum iz toga. Njena glavna tajna je - suptilnost i prirodnost. I zna kako to najbolje da iskoristi.

"Umjesto da pokažem dekolte, znam da će svaki muškarac mnogo više da poludi ako mi majica malo spadne sa ramena, pa pokažem dio vrata i ramena. On onda misli da je taj pogled ukrao, da nije bilo planirano da mu to pokažem. Igrajte se sa njegovim umom", savjetuje Caroline.

Ona je, inače, napisala svjetski bestseler Kako biti Parižanka u kojem savjetuje žene da budu opuštene i svoje. Ona je istakla da prava dama iz Pariza sedam stvari nikad ne bi obukla na sebe.

1. "Srednje" štikle

Ili nosite visoke štikle ili ih uopšte ne nosite - Parižanke ne žele da žive život na pola.

2. Odjeća s koje vrište etikete

Logotipi brendova ne bi trebalo da budu upadljivi - niste bilbord niti ste plaćeni da ih reklamirate.

3. Najlon, poliester, viskoza

I same već vjerovatno znate šta se u ovim materijalima dešava kad se oznojite. A to bude prilično brzo.

4. Pantalone koje liče na pidžamu

Nijedan muškarac ne bi trebalo da vas vidi u ovome, osim možda ujutru, uz kafu u krevetu.

5. Šljokičasti džins

Šljokice, cirkone i druge slične detalje na farmerkama preskočite. Taj fazon pripada Bolivudu.

6. Prekratki i/ili providni top.

Više nemate 15 godina i shvatate da je "degute" da nosite tako nešto.

7. Fejk markirane torbe

Zato što ne treba da očekujete da ćete lažnjacima da podignete samopouzdanje, piše Noizz.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije